Stroom School 'A Glass Darkly': rondleiding Roel Griffioen

Zondag 2 november 2014, 15.00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Onderdeel van A Glass Darkly

Reserveren niet nodig

'De metafoor van totale transparantie heeft altijd een januskop gehad, met aan de ene kant de belofte van vrijheid, gelijkheid en democratie en aan de andere kant de angstdroom van totalitair toezicht en verlies van individualiteit.' Dat schreef Roel Griffioen in een artikel in Open! (2011), dat mede aanleiding vormt hem te vragen voor een rondleiding door A Glass Darkly.

Roel Griffioen is schrijver en onderzoeker, en redacteur van Kunstlicht. Hij houdt zich onder meer bezig met de politiek van stedelijke vernieuwing in de na-oorlogse Nederlandse stad en de plek die fotografie inneemt in de architectuurgeschiedenis. Hij is mede-initiatiefnemer van The Front Line, een langdurig kritisch onderzoeksproject dat de rol van de creatieve klasse in stadspolitiek onderzoekt. Hij schreef onlangs voor platform Open! een mooie recensie van het boek Urban Literacy van Klaske Havik, die op 12 november een lezing zal geven over de relatie tussen literatuur en architectuur (onderdeel van de avond A Space Fantasy - Literaire Architectuur bij Stroom Den Haag.
http://soireeovervlakkee.hotglue.me/roel_griffioen

Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma rond tentoonstellingen. In de Stroom School worden thema's uitgelicht, besproken en verdiept. De activiteiten staan open voor iedereen.

Meer Stroom School A Glass Darkly
 

Roel Griffioen
Klaske Havik, 'Urban Literacy'