Stroom School: A Glass Darkly

Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma dat Stroom bij tentoonstellingen organiseert. Hierin worden thema's van de tentoonstelling uitgelicht en uitgediept. De Stroom School bij A Glass Darkly bestaat uit o.a. een aantal rondleidingen en een avond rond het werk van Paul Scheerbart.

Woensdag 12 november 2014, 20:00 uur
A Space Fantasy - Literaire Architectuur
Locatie: Stroom Den Haag
Voertaal: Nederlands!
Literatuur stimuleert een alternatieve manier van denken over architectuur en de stad. Dat blijkt niet alleen uit de werken van Paul Scheerbart, maar ook uit het boek Urban Literacy van Klaske Havik, of de gedichten van Maria Barnas of het werk van Mike Schäfer. Een avond over de waarde van een literaire blik op architectuur. Tevens met Herman van Bergeijk (architectuurhistoricus en vertaler van Scheerbarts Glasarchitektur) en een film van Neïl Beloufa.
 >> meer info

RONDLEIDINGEN OP ZONDAG
Op een aantal zondagen gedurende de tentoonstellingsperiode worden rondleidingen gegeven door verschillende mensen die vanuit disciplines hun specifieke achtergrond reageren op de expositie en de onderliggende thema's.

Zondag 2 november 2014, 15.00 uur
Rondleiding door Roel Griffioen
Locatie: Stroom Den Haag
'De metafoor van totale transparantie heeft altijd een januskop gehad, met aan de ene kant de belofte van vrijheid, gelijkheid en democratie en aan de andere kant de angstdroom van totalitair toezicht en verlies van individualiteit'. Dat schreef Roel Griffioen in een artikel in Open! (2011), dat mede aanleiding vormt hem te vragen voor een rondleiding door A Glass Darkly. >> lees meer

Zondag 9 november 2014, 15.00 uur
Rondleiding door Nat Muller
Locatie: Stroom Den Haag
Voertaal: Engels!
Kan een bewustzijn van de effecten van transparantie ons aanzetten om weer na te denken over de mogelijkheden van een andere ‘nieuwe cultuur'? Dat is een van de vragen die de tentoonstelling wil opwerpen. Nat Muller (onafhankelijk curator en cultuurcriticus) vraagt zich in haar reflectie af of, en zo ja hoe, de kunsten hierin nog wel een rol kunnen spelen. >> lees meer

Zondag 23 november 2014, 15.00 uur
Rondleiding: gast nog niet bekend
Locatie: Stroom Den Haag
Een speciale gast geeft zijn of haar reflectie op de tentoonstelling.