Oproep: PRO Deo herhaalbezoeken door Ellen de Bruijne of Arnisa Zeqo

Uiterste inleverdatum: 1 december 2015

In het kader van de PRO Deo subsidie biedt Stroom vanaf voorjaar 2016 een serie atelierbezoeken aan door galerist Ellen de Bruijne en curator Arnisa Zeqo. Daarmee vervolgen we dit succesvolle en inspirerende bezoekprogramma dat eerder plaatsvond in 2012 (door Jean Bernard Koeman en Pietje Tegenbosch) en 2014 (door Liesbeth Bik, Juliètte Jongma en Maxine Kopsa).
Het gaat om 4 bezoeken die over een periode van zo'n 8 maanden plaatsvinden. De bezoeken duren telkens 1,5 uur, en worden steeds op herhaling door dezelfde persoon afgenomen.

Ellen de Bruijne richtte in 1999 in Amsterdam de galerie Ellen de Bruijne Projects op (www.edbprojects.com). Zij vertegenwoordigt o.a. de kunstenaars Lara Almarcegui, Falke Pisano, Pauline Boudry/ Renate Lorenz, Jeremiah Day, L.A.Raeven, Suchan Kinoshita, Erkka Nissinen, Susan Philipsz, Anne-lise Coste, Maria Pask en Dora Garcia.
Van 1989 tot 1999 was Ellen de Bruijne onafhankelijk curator. In 2005/ 06/ 07 organiseerde zij ‘Close Connections', het nevenprogramma van de KunstRAI/Art Amsterdam om meer samenwerking binnen de internationale kunstwereld te stimuleren. Ellen de Bruijne produceert tentoonstellingen (zoals de reizende tentoonstelling "Ideal Individual" van L.A. Raeven in 2010-12) en catalogi (o.a. van Michael Smith en Klaas Kloosterboer).

Arnisa Zeqo is een kunsthistorica en schrijver gevestigd in Amsterdam en Athene. Zij was in 2011 mede-oprichter van RONGWRONG, ruimte voor kunst en theorie in Amsterdam (www.rongwrong.org). Onlangs was zij ‘curator in residence' aan het Center for Curatorial Studies aan het Bard College te Annandale-on-Hudson (VS). Daar las ze de dagboeken van Franz Kafka, richtte zich op kunstwerken op de grens van het performatieve en schreef het conceptuele essay ‘Let's Spit on Szeemann'. Ze is als adviseur verbonden aan het Mondriaan Fonds. In 2016 begint zij als coördinator Educatie voor Documenta 14.

De serie atelierbezoeken worden aangeboden in het kader van de PRO Deo subsidie, een niet-financiële ondersteuning voor Haagse kunstenaars en organisatoren die in het teken staat van hun verdere ontwikkeling of positionering. Stroom Den Haag verstrekt bij PRO Deo geen geld, maar maakt gebruik van haar internationale netwerk, de kennis en expertise van de eigen organisatie en van andere partijen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HOE AANVRAGEN?


Start herhaalbezoeken: februari/ maart 2016 (aanvangsdatum in overleg)
Aantal: 4 atelierbezoeken van elk 1,5 uur

Hoe kom ik in aanmerking voor de serie PRO Deo herhaalbezoeken?
Je dient een aanvraag in met de volgende informatie:
- motivatie voor keuze inschrijving en het belang ervan voor het eigen kunstenaarschap;
- curriculum vitae;
- actuele, relevante documentatie (een verwijzing naar een persoonlijke website volstaat);
- ingevuld aanvraagformulier.

PRO Deo aanvraagformulier downloaden:
Klik hier (pdf)

Uiterste inleverdatum: 1 december 2015
De uiterste inleverdatum voor aanvragen voor de serie PRO Deo atelierbezoeken is 1 december 2015.

Neem voor meer informatie contact op met Mischa Poppe