Educatie

Stroom Den Haag ziet educatie niet als een supplement bij het programma, maar juist als integraal onderdeel daarvan. Onze educatieve projecten stellen zich ten doel om verdieping te bieden, bewustzijn te creëren en kennisuitwisseling te realiseren. Hierbij richten we ons op een brede doelgroep wat betreft leeftijd, achtergrond en professionele betrokkenheid. De methode die wij kiezen is eerder te beschrijven als ‘denken door middel van kunst' dan als ‘denken over kunst'.

Stroom School
Om de educatieve waarde van onze tentoonstellingen te benadrukken hebben we de activiteiten die hieraan verbonden zijn Stroom School genoemd. Voor het actuele Stroom School aanbod zie de lopende tentoonstelling(en) en manifestatie(s).

2015

Cultuur & Communicatie Project
november 2014 t/m maart 2015
Het Cultuur & Communicatie Project is een initiatief van het Maris College Belgisch Park. Stroom Den Haag treedt op als opdrachtgever. Leerlingen (3 Havo) maken kennis met de productie van kunst, de rol van kunst in de maatschappij en de achtergrond van het gemaakte werk. Het doel is om de leerlingen via de uitvoering van het project te stimuleren tot samenwerking en reflectie, tot het uitwisselen van ervaringen, en de eigen (nog niet gekende) talenten te duiden.
>> meer informatie

2014

Cultuur & Communicatie Project
november 2014 t/m maart 2015
Meer informatie: zie 2015 (hierboven)

Syrious Angels: Holland Redt Syrië
‘Holland Redt Syrië' is een theaterstuk over een zeer actueel en precair onderwerp, t.w. over de hulp die door hulporganisaties wordt geboden aan vluchtelingen en getroffenen van de Syrische burgeroorlog. Behalve voorstellingen op De Parade in Rotterdam en Den Haag maakte Syrious Angels ook een schoolvoorstelling voor leerlingen vanaf klas 4 VO plus een workshop na afloop. De voorstelling werd helemaal op de actualiteit aangepast zodat de schrijnende situatie met IS er ook deel van uitmaakte en werd op 8 oktober 2014 uitgevoerd op het Sorghvliet gymnasium voor een erg enthousiaste en betrokken groep van ruim 80 leerlingen en hun docenten.
>> meer informatie

Workshops Festival De Betovering 2014
Van 17 t/m 26 oktober begint de leukste herfstvakantie van Nederland weer! In deze twee weken vindt in Den Haag Festival De Betovering plaats voor kinderen van 2 t/m 12 jaar en hun ouders. Dit festival bestaat uit meer dan 300 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland, verspreid over ruim veertig theaters, bibliotheken en musea! Ook Stroom Den Haag organiseert drie workshops tijdens De Betovering, voor kinderen vanaf 9 jaar.
>> meer informatie

2013

ART-S-COOL Bijschrift
Naar aanleiding van de Honing Bank heeft Stroom Den Haag in samenwerking met kunstenaars van ART-S-COOL Bijschrift ontwikkeld! In deze lesbrief vindt u allerlei leuke knutselideeën voor kinderen die te maken hebben met bijen en heerlijke recepten met honing. Maak een eigen bijenhuisje of een zaadbom. Maar liefst 188 van de circa 350 bijensoorten in ons land worden met uitsterven bedreigd, en dat is ook slecht nieuws voor onszelf: ruim 30% van wat we eten is afhankelijk van bestuiving, waarvan de honingbij een flink deel voor zijn rekening neemt. Geen bestuiving betekent geen jam op brood, geen koffie bij het ontbijt en geen orchidee voor het raam. Bijschrift is dus een erg leerzame en leuke manier om al jong te beginnen met bewustwording over het belang van de bij! Heeft u interesse in deze lesbrief? Mail dan naar honingbank@stroom.nl en dan kunnen wij u de complete versie sturen!
Workshops Art-S-Cool bij Stroom in mei 2013


Voor het Honing Bank project en het Upcycling programma werkte Stroom samen met Duurzaamheid en Leefomgeving - Team Milieueducatie van de Gemeente Den Haag: www.milieueducatiedenhaag.nl