Educatie

Stroom Den Haag ziet educatie niet als een supplement bij het programma, maar juist als integraal onderdeel daarvan. Onze educatieve projecten stellen zich ten doel om verdieping te bieden, bewustzijn te creëren en kennisuitwisseling te realiseren. Hierbij richten we ons op een brede doelgroep wat betreft leeftijd, achtergrond en professionele betrokkenheid. De methode die wij kiezen is eerder te beschrijven als ‘denken door middel van kunst' dan als ‘denken over kunst'. Om de educatieve waarde van onze tentoonstellingen te benadrukken hebben we de activiteiten die hieraan verbonden zijn Stroom School genoemd. Voor het actuele Stroom School aanbod zie de lopende tentoonstelling(en) en manifestatie(s).

Workshops Festival De Betovering 2014
Van 17 t/m 26 oktober begint de leukste herfstvakantie van Nederland weer! In deze twee weken vindt in Den Haag Festival De Betovering plaats voor kinderen van 2 t/m 12 jaar en hun ouders. Dit festival bestaat uit meer dan 300 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland, verspreid over ruim veertig theaters, bibliotheken en musea! Ook Stroom Den Haag organiseert drie workshops tijdens De Betovering, voor kinderen vanaf 9 jaar.
>> meer informatie

ART-S-COOL Bijschrift
Naar aanleiding van de Honing Bank heeft Stroom Den Haag in samenwerking met kunstenaars van ART-S-COOL Bijschrift ontwikkeld! In deze lesbrief vindt u allerlei leuke knutselideeën voor kinderen die te maken hebben met bijen en heerlijke recepten met honing. Maak een eigen bijenhuisje of een zaadbom. Maar liefst 188 van de circa 350 bijensoorten in ons land worden met uitsterven bedreigd, en dat is ook slecht nieuws voor onszelf: ruim 30% van wat we eten is afhankelijk van bestuiving, waarvan de honingbij een flink deel voor zijn rekening neemt. Geen bestuiving betekent geen jam op brood, geen koffie bij het ontbijt en geen orchidee voor het raam. Bijschrift is dus een erg leerzame en leuke manier om al jong te beginnen met bewustwording over het belang van de bij! Heeft u interesse in deze lesbrief? Mail dan naar honingbank@stroom.nl en dan kunnen wij u de complete versie sturen!
Workshops Art-S-Cool bij Stroom in mei 2013


Voor het Honing Bank project en het Upcycling programma werkte Stroom samen met Duurzaamheid en Leefomgeving - Team Milieueducatie van de Gemeente Den Haag: www.milieueducatiedenhaag.nl