Inleiding

Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag
T 070 3658985
info@stroom.nl
Kamer van Koophandel nummer: 41 155 738


ANBI gegevens:
klik hier
Stroom Circle: klik hier

Medewerkers en organisatie:
klik hier
Bezoekersinformatie en openingstijden:
klik hier
Contact:
klik hier
facebook Stroom Den Haag
Twitter @stroom_denhaag
Instagram @stroom_den_haag
YouTube Stroomdenhaag
Vimeo stroomdenhaag

STROOM DEN HAAG JAARVERSLAGEN
Jaarverslag 2015: download pdf
of blader door op ISSUU

Jaarverslag 2014: dowload pdf
of blader door op ISSUU

Stroom Den Haag, in 1990 opgericht als onafhankelijke stichting, is een kunstcentrum met een breed scala aan activiteiten. Het programma richt zich vanuit beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en vormgeving op de stedelijke omgeving.

Het beleid van Stroom is niet gebonden aan een bepaalde stroming. Het centrum is open voor iedereen met prikkelende ideeën of met een behoefte aan informatie op het gebied van kunst en de stedelijke omgeving. Ze streeft er naar een gastvrij en stimulerend platform te zijn. Vanuit die mentaliteit wil Stroom, in nauwe samenwerking met andere instellingen, er aan bijdragen dat de reflectie op de stad en de rol die de beeldende kunst daarbij kan spelen, steeds in ontwikkeling blijft.

Stroom organiseert tentoonstellingen, projecten, lezingen, workshops en excursies. Ze initieert onderzoek en debatten om kennisoverdracht en idee-ontwikkeling m.b.t. kunst, architectuur en aanverwante disciplines te stimuleren. In dit verband bouwt Stroom haar gespecialiseerde bibliotheek verder uit, ontwikkelt kennisdossiers op haar website en geeft publicaties uit. Daarnaast voert Stroom een stimulerend beleid dat zorgt voor een betere profilering van de Haagse beeldend kunstenaars en versterking van het Haagse kunstklimaat. Het thema van ‘de openbaarheid' is de verbindende factor tussen veel Stroom activiteiten. Stroom bemiddelt, adviseert, doet suggesties voor kunstenaars en begeleidt een groot aantal projecten in de openbare ruimte.

Voor de naam Stroom is gekozen omdat die staat voor energie en beweging.

NRC Handelsblad (28-11-2013)
Over Stroom Den Haag als voorbeeld in een artikel over presentatie-instellingen: lees hier (pdf)

Stroom Den Haag wordt financieel ondersteund door de gemeente Den Haag. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Stichting DOEN.