Boekpresentatie Carolyn Steel's 'De Hongerige Stad'

De Hongerige Stad. Hoe voedsel ons leven vormt

Dinsdag 15 maart 2011, 17:00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag

Met gesprek tussen Carolyn Steel, Henk Ovink en Dick Veerman.
Gespreksleider:
Hans Rutten
Voertaal: Engels
Reserveren niet nodig

NAi Uitgevers i.s.m. InnovatieNetwerk (een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) brengen een Nederlandse vertaling uit van Carolyn Steel's 'Hungry City' (2008), de internationale bestseller die voor Stroom Den Haag een belangrijke inspiratiebron vormt voor het Foodprint programma. Brits architecte Steel schetst een uiterst actueel en indringend beeld van de impact van de moderne voedselproductie op onze planeet. Ze volgt het spoor van ons voedsel, van het platteland tot de stad, via markten en supermarkten, keukens en eettafels, afvalverwerking en terug, en vraagt zich af hoe wij voedsel kunnen benutten als een manier om onze steden beter te begrijpen, beter te ontwerpen, en leefbaarder te maken.

Programma
Bij de boekpresentatie zal Carolyn Steel in gesprek gaan met Henk Ovink (directeur Nationale Ruimtelijke Ordening, ministerie van Infrastructuur en Milieu) en Dick Veerman (oprichter en moderator van Foodlog.nl, het interactieve opinieblad over eten, gezondheid en landbouw) o.a. in gesprek gaan over de noodzaak en de manier om onze steden ook in de toekomst te voeden. Inspiratiebron hierbij is het laatste hoofdstuk uit 'De Hongerige Stad': Sitopia. Gespreksleider is Hans Rutten, medewerker van InnovatieNetwerk.

website NAi Uitgevers
website InnovatieNetwerk
website Hungry City

"De hongerige stad is een onheilspellend, levensecht vervolg op Animal Farm, waarbij de plot door de tijd op zijn kop wordt gezet op een manier die zelfs George Orwell niet kon hebben voorzien." - The Observer

"Uitbundig, uitdagend... haar verlangen om ons te laten inzien wat we eten en ons bewuster te maken van hoeveel we verspillen, hoeveel energie er in voedsel gaat zitten en hoe we met het afval omgaan, is in de letterlijke zin van het woord ‘vitaal" - David Aaronovitch, The Times

De Nederlandse editie 'De Hongerige Stad' kwam mede tot stand op initiatief van Stroom Den Haag, vanuit het programma ‘Foodprint. Voedsel voor de stad'.

Carolyn Steel 'on tour'
16 maart 2011, Wethoudersconferentie in Groningen
Carolyn Steel is te gast bij deze bijeenkomst, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Waarom zou een gemeente een ‘voedselstrategie' moeten hebben? En hoe doe je dat?
17 maart 2011, 20.30 uur in De Balie, Amsterdam
Gesprek over de weg van voedsel naar de stad m.m.v. Carolyn Steel, Zef Hemel, Debra Solomon en Jutka Halberstadt.
30 maart 2011, 20.00 uur, STUK, Leuven (België)
Mo* debat - De Hongerige Stad met lezing door Carolyn Steel.

Carolyn Steel bij Stroom
foto: Stroom Den Haag
Carolyn Steel bij Stroom
foto: Stroom Den Haag
Carolyn Steel bij Stroom
foto: Stroom Den Haag
Carolyn Steel bij Stroom
foto: Stroom Den Haag
boekpresentatie bij Stroom
foto: Stroom Den Haag
omslag Nederlandse editie
Carolyn Steel