Foodprint: Symposium

Vrijdag 26 juni 2009, 9:00 - 17:45 uur
Locatie:
BINK36, Binckhorstlaan 36, Den Haag
Prijs: € 96,- (incl. lunch)

Dagschema: klik hier.
Sprekers: klik hier
Voertaal: Nederlands en Engels

Het Foodprint Symposium is georganiseerd door Het Portaal i.s.m. Stroom Den Haag.

Foodprint Blog
Een selectie van de symposiumsessies staat online op het Foodprint weblog. Dit aantal wordt in de loop der tijd aangevuld.
Klik hier.
 
Het symposium werd geopend door Winnie Sorgdrager (voorzitter Stroom Den Haag) en Rabin Baldewsingh (wethouder Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media in Den Haag).
Het symposium wordt afgesloten door Gerda Verburg (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Grotendeels aan het zicht van stadsbewoners onttrokken, zorgt een wereldwijd netwerk van producenten en supermarktketens als vanzelfsprekend voor ons dagelijks eten. Het aanbod wordt echter slechts door een handvol distributeurs bepaald, de bevoorrading vormt een steeds grotere belasting voor de stad, en de kloof tussen consument en producent groeit gestaag. Het (terug) naar de stad brengen van voedselproductie kan zowel het bewustzijn van de waarde van voedsel versterken als helpen te voorzien in een gezonde, groene, leefbare en duurzame stad. Dit vraagt om nieuwe visies op de stad waarin natuur, productie- en recreatielandschap op een vanzelfsprekender wijze verweven zijn met stedelijkheid. Foodprint wil daar een bijdrage aan leveren door het bieden van inspiratie en verbeelding, het leggen van verbindingen, het ontwikkelen van innovatieve ideeën en utopieën-binnen-handbereik.

PROGRAMMA
Het programma bestaat uit vijf rondes van parallelsessies waarbij het thema ‘Voedsel voor de stad' belicht wordt vanuit de wetenschap, de praktijk van stadsboeren, kunstenaars en ontwerpers en ondernemers. U kunt per ronde aangeven welke sessie u wilt bezoeken.

Sprekers zijn:
Henk de Zeeuw, Paula Sobie (CA), Debra Solomon, Katrin Bohn (UK), André Viljoen (UK), Jan Willem van der Schans, Janneke Vreugdenhil, Christina Kaba (ZA), Nils Norman (UK), Menno Swaak, Paul Bos, Onno van Eijk, John Thackara (UK), Bart Pijnenburg, Gaston Remmers, Tracy Metz, Christien Meindertsma, Joep van Lieshout, Nicole Hoven, Maarten Doorman, Will Allen (VS), Jago van Bergen, Vincent Kuypers, Dick Veerman, Carolyn Steel (UK), Gerwin Verschuur, Winy Maas, Annechien ten Have en Rob Baan.

Klik hier voor meer informatie over de sprekers.

Terug naar Foodprint: Manifestatie


foto: Sander Foederer
Posterontwerp: Thonik
Posterontwerp: Thonik