Ondertussen: Daniele Formica

30 oktober - 12 december 2021
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: woensdag t/m zondag: 12:00-17:00 uur
>> Zie actuele coronamaatregelen

Dinsdag 2 november, 20:00-22:00
An evening with Daniele Formica

In zijn Ondertussen presentatie reconstrueert Daniele Formica de resultaten van zijn artistieke onderzoek en denkproces dat begon in september 2020. De kunstenaar brengt een selectie van notities, bijproducten, memorabilia, relevante beelden, werken in uitvoering en voltooide werken samen.

Daniele Formica is geïnspireerd door Umberto Eco's essays over ‘mnemotechniek', een term die verwijst naar de mogelijkheid om het geheugen op vergelijkbare wijze te organiseren als taal. Hij ziet zijn eigen artistieke praktijk als een procesmatige en 'open-ended' mnemotechniek. Hij kwam tot dit inzicht na het bestuderen van afbeeldingen van de wederopstanding van Christus en Etruskische necropolis-sites. Begraafplaatsen en grafkelders zijn veel meer dan plaatsen om de doden te herdenken. Het zijn ook pogingen om een begrip te formuleren van de krachten en dimensies die net een stapje verder gaan dan ons bevattingsvermogen.

Daniele Formica (1996) werd geboren in in Perugia, Italië en woont en werkt in Den Haag. Hij studeerde in 2019 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Zijn werk bestaat uit installaties en performances, opgevat als een zich ontwikkelend repertoire van poëtische beweringen en gefragmenteerde theorieën over het universum en de mensheid. Hij schakelt moeiteloos over van het ene medium naar het andere en doorspekt zijn werk met een intense lyriek. Het is een gepassioneerde zoektocht naar betekenis en representatie.
Daniele Formica ontving in 2020 een Stroom PRO Invest subsidie, en nam deel aan de Stroom Invest Week van 27 september t/m 1 oktober 2021.

Dinsdag 2 november 2021, 20:00-22:00
Een avond met Daniele Formica

Daniele Formica nodigt op Allerzielen het publiek uit in de Ondertussen ruimte om het denkproces te delen dat resulteerde in zijn huidige presentatie. >> lees meer

Links
Bekijk profiel op: haagsekunstenaars.nl
www.danieleformica.com

Ondertussen
Ons Ondertussen-programma toont op reguliere basis presentaties naar aanleiding van subsidieverzoeken die zijn ingediend in het kader van de PRO- en SPOT- subsidieregelingen van Stroom. De presentaties zijn bedoeld om de ideeënrijkdom in de aanvragen en de diversiteit van het subsidiestelsel te tonen. Het kan gaan om een (tussentijdse) rapportage van een onderzoek of project, een studiereis of bijvoorbeeld een netwerkpresentatie. De presentatie kan experimenteel van aard zijn en ligt in de handen van de kunstenaar.

Archief Ondertussen presentaties

Ondertussen: Daniele Formica
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
Ondertussen: Daniele Formica
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
Ondertussen: Daniele Formica
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
Ondertussen: Daniele Formica
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag