After Neurath: ontwerprojecten studenten KABK in Atrium Stadhuis

7 t/m 19 april 2007
Locatie: Atrium Stadhuis
Spui 70


In het kader van de manifestatie After Neurath zijn in het Atrium Stadhuis presentaties te zien van ontwerpprojecten van studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, afdeling Type & Media.

Installatie van Eike Dingler en Ludwig Übele
Op dit moment leven er 6,5 miljard mensen op onze planeet. Terwijl jij hier staat te wachten zijn zij bezig met eten, trouwen, slapen, roken, moorden, televisie kijken, verliefd worden, autorijden, of auto's stelen. Het is moeilijk voor te stellen wat er allemaal over de hele wereld tegelijk gebeurt. Deze geluidsinstallatie geeft een idee van wat er op dit moment op de aarde aan de gang is. Iedere ‘beat' staat voor één specifieke gebeurtenis, bijvoorbeeld de geboorte van een kind. Van de duizenden dingen die tegelijk gebeuren, presenteren wij slechts een kleine greep uit het onvoorstelbare.

Edgar Walthert: Your Point of View
De installatie ‘Your Point of View' legt de manipulatieve eigenschappen van diagrammen bloot. Vanuit een bepaald standpunt wordt een specifiek perspectief van het model weergegeven om zodoende een andere statistische boodschap af te leveren. Het is duidelijk dat diagrammen niet blindelings vertrouwd kunnen worden, aangezien getallen en statistieken door gegevens-formulatoren steeds anders geïnterpreteerd en gestuurd kunnen worden. Het is altijd beter om verschillende standpunten te gebruiken om een beter inzicht te krijgen in een object of gebeurtenis.

Link naar fotoverslag van deze projecten