SCH Forever

Stadsgids Scheveningen

Praten over Scheveningen gaat heel vaak over de toekomst, over dat wat het ooit zal gaan worden; of het gaat over het verleden, over dat wat het ooit was. Over de tijd daar tussenin, het hier en nu, gaat het maar zelden. Deze gids laat het hier en nu zien als brug tussen verleden en toekomst. De gids onderzoekt de doorlopende lijn in Scheveningen: dat wat er ooit was, wat er nu is en wat er altijd zal zijn. Scheveningen is niet één gebied met één identiteit, maar een rijke verzameling tegenstellingen die op sommige plekken heftig schuren en botsen. Het zijn de contrasten tussen mensen, gebouwen, culturen, sferen en plekken die dit gebied al tientallen jaren mee vormgeven en bepalen. Voor wie het wil zien, gaat achter elke hoek een nieuwe wereld schuil. Die wereld is met deze gids te ontdekken.

De gids vangt de eigenheid aan contrasten in zeven verhalen van George Vermij naar aanleiding van observaties en gesprekken. Daarnaast hebben Marcel Teunissen en Larry de Jager bijna 50 gebouwen, straten en plekken beschreven, en heeft vormgever Peter Zuiderwijk Scheveningen visueel gevangen in beelden van surfbusjes, ijsjes, strandtenten en naambordjes.

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Gemeente Den Haag (DSO) en woningcorporatie Vestia Den Haag Scheveningen.

PUBLICATIE BESTELLEN
Gebruik het bestelformulier onderaan deze pagina of stuur een email met titel van de publicatie, gewenst aantal en uw naam en adresgegevens naar: info@stroom.nl
Lovende video over dit boekje vanuit USA op YouTube.
Klik hier