Beograd - Den Haag

Over de onmogelijkheid van het plannen

Een verrassende en levendige publicatie is samengesteld door Wim Cuyvers, die als docent van de Design Academy in Eindhoven zowel het ontwerp-atelier in Belgrado als in Den Haag begeleidde. Filiep Tacq heeft met zijn studenten van de Jan van Eyck Academie in Maastricht het boek vormgegeven en de website ontworpen. Het boek bestaat uit een gedrukt en een onbedrukt deel. De teksten die een indruk geven van de architectuur in Belgrado, afgewisseld met de daar ontstane ontwerp-projecten in 2001, bevinden zich in het gedrukte stuk. De informatie over de activiteiten van de ontwerpers/studenten in Den Haag/Transvaal kunnen via de website http://www.stroom.nl/belgrado-denhaag gedownload worden en ingeschoven tussen de witte onbedrukte bladen van het boek. Ook de teksten van de debatten die later zullen plaatsvinden, kunnen op zo'n manier in het boek bewaard worden. Het uitdijende geheel kan zonodig met een fors rubberen elastiek bij elkaar gehouden worden.

Het boek en de tentoonstelling 'Belgrado-Den Haag' kwamen tot stand naar aanleiding van een werkatelier in Belgrado (21 april - 5 mei 2001), en een in Den Haag (6-13 februari 2003). Beide werkateliers werden georganiseerd door the Design Academy Eindhoven, Department of Public Space, het eerste in samenwerking met Stealth Group, het tweede in samenwerking met Stroom.

PUBLICATIE BESTELLEN
Gebruik het bestelformulier onderaan deze pagina of stuur een email met titel van de publicatie, gewenst aantal en uw naam en adresgegevens naar: info@stroom.nl