Podium voor observatie

Deze publicatie vormt een podium voor het beeldmateriaal en de teksten, die zijn samengebracht aan de hand van de trefwoorden licht, natuur, perceptie en wetenschap. Het zijn begrippen die refereren aan het kunstwerk 'Hemels Gewelf' van de Amerikaanse kunstenaar James Turrell, dat hij in 1996 in opdracht van Stroom Den Haag in Kijkduin (Den Haag) realiseerde. In dit werk heeft Turrell condities geschapen waardoor de waarnemer zich bewust wordt van het licht als een bijna fysiek materiaal.

In de tijd bevindt de publicatie zich als het ware tussen het nu van de expositie Test Assembly - Panorama Kijkduin (26 juni t/m 29 augustus 2010 bij Stroom Den Haag) en de gemeentelijke plannen voor een culturele component in de herontwikkeling van Kijkduin (vanaf 2014). Als basis hiervoor hebben auteur en filmmaker Maarten de Kroon en kunsthistoricus Gerrit Willems de visie 'KIJKduin Landschapspark kunst & cultuur 2020' geschreven.

Het idee is dat deze publicatie deze twee tijdstippen kan verbinden door te fungeren als een aanvullende expositieruimte. Het is dus geen catalogus, maar materiaal dat in samenspraak met de tentoonstelling gelezen kan worden en dat ook na de tentoonstelling bestaansrecht heeft.

PUBLICATIE BESTELLEN
Gebruik het bestelformulier onderaan deze pagina of stuur een email met titel van de publicatie, gewenst aantal en uw naam en adresgegevens naar: info@stroom.nl


Omslag van de publicatie