BUUT! Kunst op Haagse scholen 2003 tot 2007

De publicatie 'BUUT! Kunst op Haagse scholen 2003 tot 2007' is een uitgebreide presentatie van en een prikkelende reflectie op kunstprojecten bij scholen. Dit gebeurt aan de hand van een overzicht van de circa 16 kunstwerken die in de periode 2003 tot 2007 op scholen in Den Haag zijn gerealiseerd. De publicatie laat een breed palet zien van de vormen die ‘kunst op school' kan aannemen: van een sculptuur op het schoolplein tot een multifunctioneel meubel of een interactief TV-station. In teksten van Jan Hoek en Jaap Huisman en een strip van Barbara Stok wordt het onderwerp ‘kunst op school' verder belicht en voorzien van frisse en persoonlijke kanttekeningen.

Dankzij een financiële regeling van de gemeente Den Haag wordt bij nieuwbouw of verbouw van scholen een bepaald bedrag beschikbaar gesteld voor kunstopdrachten. De werken komen tot stand onder begeleiding van Stroom Den Haag. Vaak worden de leerlingen rechtstreeks bij de ontwikkeling en realisering van de kunstwerken betrokken en wordt het project vergezeld door een educatief programma. De alledaagse aanwezigheid van het kunstwerk op school is van groot belang voor de ontwikkeling van ‘kunstbesef' en het cultureel bewustzijn van kinderen.

De in het boek besproken kunstwerken zijn van Elise Tak, Ingrid Mol, Gijs Assmann, Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis, Marieke van Diemen, Rachel Bacon, Babette Wagenvoort, Jeroen Allart, Paul de Reus, Hans van Bentem, KapteinRoodnat, Robert Zandvliet, Ram Katzir, Claus Wiersma & Guido Marsille, Barbara Visser, ISH TV e.a.

Tegelijkertijd is ook een nieuwe publicatie van NAi Uitgevers verschenen: ‘De Haagse School: architectuur om in te leren'. Meer informatie op de website van NAi Uitgevers.

PUBLICATIE BESTELLEN
Gebruik het bestelformulier onderaan deze pagina of stuur een email met titel van de publicatie, gewenst aantal en uw naam en adresgegevens naar: info@stroom.nl