Ha, daar gaat er een van mij!

Kroniek van het grafisch ontwerpen in Den Haag 1945-2000

'Ha, daar gaat er een van mij!' vertelt de geschiedenis van het grafisch ontwerpen in Den Haag in de periode 1945-2000. Befaamde bureaus als Studio Dumbar en Tel Design, maar ook de nieuwe generatie ontwerpers krijgen ruim aandacht.
Een aspect van het grafisch ontwerpen in Den Haag is dat veel ontwerpers werk maken dat op een zeer grote verspreiding kan rekenen - van bankbiljetten en postzegels tot overheidsdrukwerk en projecten in de openbare ruimte. Dat verklaart de titel van het boek, een uitspraak van R.D.E. Oxenaar, decennialang adviseur van de PTT en ontwerper van de Nederlandse bankbiljetten, die daarmee doelde op de aangename sensatie van de ontwerper die zijn werk 'in het wild' ziet langskomen. Ook komt het vroege en veelal onbekende reclame- en ontwerpwerk van bekende illustratoren en kunstenaars als Hermanus Berserik, Jan Kuiper en Max Velthuijs uitgebreid aan de orde. De aanpak van het boek is gericht op een breed overzicht van het grafisch ontwerpen in één stad, Den Haag.
Uitgeverij 010 zag in deze buitengewoon informatieve en rijk geïllustreerde publicatie alle aanleiding om het boek samen met Stroom in een extra grote oplage uit te geven.

Het boek van Jan Middendorp maakt deel uit van vier publicaties over de naoorlogse kunst in Den Haag van 1945 tot heden, die op initiatief van Stroom verschijnen in het kader van de Haagse Stadscollectie.

Alleen nog verkrijgbaar bij NAI 010 Publishers