Welcome to Fusedspace Database

Welcome to Fusedspace Database is een vervolg is op de in 2004 uitgeschreven ideeënprijsvraag ‘Fusedspace'. Geïnteresseerden werden wereldwijd opgeroepen ideeën in te sturen voor nieuwe toepassingen van informatie- en communicatietechnologie in de openbare ruimte. Met 308 inschrijvingen vanuit de hele wereld, mag Fusedspace een groot succes genoemd worden. Ondanks dit succes is het bereik van deze nieuwe informatie beperkt gebleven tot een vrij kleine groep. Om deze reden organiseerde Stroom Den Haag in september een presentatie met als titel Welcome to Fusedspace Database, gericht op een breed publiek. Alle inzendingen waren aanwezig en toegankelijk gemaakt; bezoekers werden uitgenodigd een individueel parcours af te leggen afgestemd op interesse en deskundigheid.

De presentatie Welcome to Fusedspace Database is verzorgd door: Team Science Fiction (Dan Michaelson, Tamara Maletic, Min Choi, Sulki Choi) onder auspiciën van de Jan van Eyck Academie Maastricht.

Fusedspace is een initiatief van: Stroom Den Haag i.s.m. SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte), Premsela Stichting voor Nederlandse vormgeving, en de Informatiewerkplaats Den Haag.

Welcome to Fusedspace Database
foto: Rob Kollaard
Welcome to Fusedspace Database
foto: Rob Kollaard
Welcome to Fusedspace Database
foto: Rob Kollaard