Agustina Woodgate: More Heat Than Light

solotentoonstelling

Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Wanneer: 14 september t/m 15 december 2024
Open: woensdag t/m zondag, 12:00-17:00 uurMore Heat Than Light is de eerste solotentoonstelling van de Argentijnse kunstenaar Agustina Woodgate in Nederland. Vanaf september is haar sculpturale en conceptuele praktijk bij Stroom Den Haag te zien in een aantal nieuwe en bestaande werken. Met More Heat Than Light richt Woodgate zich op quantumcommunicatie; de toekomstige technologie die quantumfysica toepast op het gebied van communicatie. En Nederland speelt in die ontwikkeling een grote rol. Afgelopen september bijvoorbeeld is de langste internetverbinding (26 kilometer) via quantumtechnologie tot stand gebracht tussen Delft en Den Haag. 
De tentoonstelling bij Stroom loopt parallel aan een diepgaand onderzoek van Woodgate met wetenschappelijke partners, waaronder QuTech / TU Delft en de Universiteit van Leiden. Door het onderzoek te vertalen in sculpturale installaties maakt Woodgate de digitale infrastructuur tastbaar en voelbaar.

Aan de tentoonstelling is een uitgebreid publieksprogramma verbonden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Agustina Woodgate (1981, woont en werkt in Amsterdam en Buenos Aires) onderzoekt met interventies, objecten en installaties hoe informatietechnologie├źn het sociale weefsel conditioneren en de toegang tot middelen bepalen. Ze bestudeert systemen, theorie├źn van waarden en ontwerplogica's die werkzaam zijn in de stedelijke omgeving. Woodgate heeft o.a. tentoongesteld op de 2019 Whitney Bienniale, New York; IX Berlijn Biennial, IV Istanbul Design Biennial; Kulturpark, Berlijn en KW Institute for Contemporary Art.
https://agustinawoodgate.com/

De tentoonstelling More Heat Than Light komt tot stand met dank aan Qutech / TU Delft, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Gemeente Den Haag.

Agustina Woodgate, Chorros, Barro Buenos Aires, 2023
Agustina Woodgate, National Times, Whitney Biennial New York, 2019