Aanmoedigingsprijs 2017

Victoria Douka-Doukopoulou

Jaarlijks wordt reikhalzend uitgekeken naar de uitreiking van de Stroom Aanmoedigingsprijs voor afgestudeerden van de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag). Niet alleen vanwege het prijsbedrag, maar vooral vanwege de erkenning en de stimulans die het biedt in de verdere ontwikkeling van het kunstenaarschap.

De jury heeft dit jaar de Stroom Aanmoedigingsprijs van € 2.500,- toegekend aan Victoria Douka-Doukopoulou (afdeling ArtScience).

Victoria Douka-Doukopoulou maakte indruk met een tekstueel werk dat zich langzaam voor de ogen van de toeschouwer ontvouwt. Met minimale middelen en groot gevoel voor narratief en timing weet zij beelden op te roepen en zo paradoxaal genoeg het onzichtbare te visualiseren.

Haar website: http://dkdkpl.com
Het afstudeerproject: http://allthingsinvisible.online

Jury Aanmoedigingsprijs 2017
De prijs werd toegekend door een onafhankelijke jury, bestaande uit kunstenaar/curator Nico Feragnoli, curator Maxine Kopsa en docent/curator Marga Rotteveel.

Van 30 juni t/m 6 juli presenteren bijna 200 internationale kunst- en designstudenten hun eindexamenwerk in het academiegebouw van de KABK aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag. Zie: www.kabk.nl

Overzicht Stroom Aanmoedigingsprijzen 1991-heden
klik hier.

Prijswinnaar Victoria Douka-Doukopoulou
foto: © KABK
Prijswinnaar Victoria Douka-Doukopoulou
foto: Hans Poel © KABK
Victoria Douka-Doukopoulou, 'A catalog of all things invisible', 2017
foto: © KABK
Victoria Douka-Doukopoulou, 'A catalog of all things invisible', 2017
foto: © KABK