Rondleiding Sarah Carlier door 'Return on Invest'

Zondag 29 juli 2012, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren niet nodig
Meer over Return on Invest


Sarah Carlier geeft deze zondagmiddag een rondleiding door de tentoonstelling Return on Invest.

Als fotograaf zoekt Sarah Carlier (1981) de interactie of misschien zelfs de spanning op tussen de realiteit en haar eigen interpretatie daarvan. 'Typerend voor mijn werk is de symbiose van realiteit en fantasie. Banale ontmoetingen en gesprekken met mensen, dingen die zich afspelen op straat, of juist ingrijpende gebeurtenissen zijn de inspiratiebronnen voor mijn werk. In mijn hoofd kneed ik ze tot beelden, verhalen en mise-en-scènes die een persoonlijke, poëtische, ernstige of ironische toon dragen. Het uiteindelijke werk kan een portret, landschap of stilleven zijn; een los beeld, een serie of een video; gedrukt, geprint of op scherm gepresenteerd - maar steeds met een duidelijke focus op het onderwerp.'

Haar werk gaat niet over de grote maatschappelijke thema's, de nadruk ligt eerder op het lokale, alledaagse leven. Carlier's onderzoek richt zich op mensen en hun zoektocht naar geluk, zekerheid, houvast en de omgang met tijd en ruimte in een samenleving die in constante verandering is.

Return on Invest toont een installatie over de visserij, Fisherman's blue(s), een onderwerp waar Carlier al vaker mee heeft gewerkt. We zien een troebele video van de zee, gemaakt door een schipper en daarvoor op een kleiner scherm een video van een zingende vissersvrouw die af en toe de tekst vergeet en dan verder neuriet. Het gebrek aan woorden doet niets af aan haar verhaal, de zekerheid waarmee ze zingend vertelt.

www.sarahcarlier.nl

Sarah Carlier, Fisherman's blue(s), 2012 (detail)
foto: Rob Kollaard, courtesy Stroom Den Haag
Sarah Carlier, Fisherman's blue(s), 2012
foto: Rob Kollaard, courtesy Stroom Den Haag
Sarah Carlier, Fisherman's blue(s), 2012
foto: courtesy the artist
Uitnodiging (vormgeving: Thonik, Amsterdam)