Rondleiding Clara Palli Monguilod door 'Return on Invest'

Zondag 3 juni 2012, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren niet nodig

Meer over Return on Invest.

Clara Palli Monguilod geeft deze zondagmiddag een rondleiding door de tentoonstelling Return on Invest.
In haar poging om een ontmoeting te bewerkstelligen tussen de wereld van de kunst en die erbuiten, creëert Clara Pallí Monguilod (1978) een grijze zone waarbinnen het moeilijk wordt om nog uit te maken wat het verschil is tussen beiden.

Door dagelijkse activiteiten te laten plaatsvinden binnen een installatie in een galerie, en door gebruik te maken van toeval binnen haar kunst, onderzoekt Monguilod de grens tussen dat wat ontworpen is en dat wat terloops ontstaat. De kijker kan zo overvallen worden door gemengde gevoelens, waarbij het bekende en het absurde maar moeilijk van elkaar gescheiden kunnen worden.

Bij Stroom presenteren we de video Strange Revelation, n. 1 uit 2010 waarin we de grootmoeder van Palli aan tafel zien zitten. Ze luistert via een hoofdtelefoon naar een tekst die vermoedelijk door haar kleindochter is ingesproken. Woord voor woord herhaald de vrouw de volgende tekst: "Making art deals with existential matters. Why do I do what I do? What is it all about?" Kort en krachtig verwoordt zij de onzekerheid waarmee kunstenaars dagelijks geconfronteerd worden. Omdat ze de woorden alleen maar herhaald, zonder ze echt te begrijpen, wordt de twijfel waar deze woorden uitdrukking aan geven alleen maar groter.
Inderdaad: waarom doen kunstenaars wat ze doen?


Clara Pallí Monguilod, Strange Revelation, n. 1, 2010
foto: courtesy the artist