The Knight's Move: Fritz Haeg

een avond in het kader van Foodprint

Dinsdag 5 oktober 2010, 20 uur
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal Engels

Klik hier voor een verslag van deze lezing

Een lezing door Fritz Haeg, de auteur van ‘Edible Estates: Attack on the Front Lawn' in de serie ‘The Knight's Move'. Tevens in het kader van het programma 'Foodprint. Voedsel voor de stad'.

De Amerikaanse kunstenaar, architect en voedselactivist Fritz Haeg verklaart in zijn boek 'Edible Estates. Attack on the Front Lawn' de oorlog aan de stadse asfaltjungle en het groene gazon als symbolen van de huidige milieuvijandigheid. 'Edible Estates' is een initiatief om een reeks regionale tuin-prototypes te ontwikkelen, waarbij de traditionele voortuinen en andere ongebruikte plekken in de woonwijken vervangen worden door moestuinen waar mensen hun eigen voedsel kunnen telen. Haeg moedigt iedereen aan de voortuin om te toveren tot een eetbare moestuin.

Fritz Haeg (1969) verdeelt zijn tijd vanuit zijn geodetische koepelhuis in Los Angeles, tussen ontwerp- en architectuurprojecten in zijn Studio ('preferred clients are animals'), happenings in Sundown Schoolhouse, ecologische initiatieven van Gardenlab, en diverse combinaties van bouwen, tentoonstellen, dansen, ontwerpen, tuinieren, organiseren, onderwijzen en schrijven.
www.fritzhaeg.com
website Edible Estates

PERS
Trouw, 15 oktober 2010 (Moestuin bindt de buurt
door Kees de Vré)
Archined, 11 oktober 2010 (recensie van de lezing)
Blauwe Kamer, oktober 2010
Meer over Foodprint zie Foodprint weblog

The Knight's Move
Tevens maakt de lezing van Fritz Haeg deel uit van de serie 'The Knight's Move' van internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid, het publieke domein en gemeenschapsvorming.

Deze serie lezingen wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Archief 'The Knight's Move' lezingen

omslag Fritz Haeg 'Edible Estates'
Fritz Haeg bij Stroom Den Haag
foto: videostill Henk Augustijn
Fritz Haeg bij Stroom Den Haag
foto: Stroom Den Haag
Fritz Haeg bij Stroom Den Haag
foto: Stroom Den Haag