Rondleiding Basten Stokhuyzen door 'Return on Invest'

Zondag 10 juni 2012, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren niet nodig
Meer over Return on Invest


Basten Stokhuyzen geeft deze zondagmiddag een rondleiding door de tentoonstelling Return on Invest.

Boost Sincerity Through Nothingness, Blue Snott Tickles Nietzsche, Better Selfish Then Never. Met gevoel voor zelfrelativering en met een aanstekelijk gevoel voor humor vliegen de diverse verklaringen van de bedrijfsnaam BSTN, waaronder Basten Stokhuyzen (1984) zijn werk maakt, over het scherm als je zijn website bezoekt. Deze lichtheid is tekenend voor de wijze waarop hij zijn kunstenaarschap vorm geeft.

Zijn werk staat momenteel in het kader van zijn onderzoek naar Hedge Funds. Hierin trekt hij een verrassende parallel tussen de rol en werkwijze van de hedendaagse kunstenaar en de obscure top van de financiële wereld. Zijn voorliefde voor conceptuele constructies en retorische strategieën verkent, op onverwachte wijze en via materiaal- en vormonderzoek, een nieuwe ruimte van forwards, swaps, CDO's en andere derivaten. Termen uit een wereld die we niet zo goed kennen, laat staan begrijpen.

Op deze tentoonstelling toont hij het verzamelde werk vanilla options. Dit is tevens de lancering van zijn onderzoeksproject A Portrait of the Artist as a Young Broker. De negen visuele composities vormen een leidraad voor het verhaal dat hij zal geven gedurende de atelierbezoeken. Kijk voor meer informatie hier over op de Stroom School pagina.

Basten Stokhuyzen, Vanilla Options (The savy risk-taker), 2012
foto: © Rob Kollaard, courtesy Stroom Den Haag
Basten Stokhuyzen, Has it begun, 2012
foto: courtesy the artist