Rondleiding Daan Brinkmann door 'Return on Invest'

Zondag 1 juli 2012, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang gratis. Reserveren niet nodig
Meer over Return on Invest


Daan Brinkmann geeft deze zondagmiddag een rondleiding door de tentoonstelling Return on Invest.

Daan Brinkmann (1983) is een mediakunstenaar, dat wil zeggen dat hij nieuwe media en technologie inzet voor het realiseren van zijn projecten. Brinkmann baarde veel opzien met Cellwise, een samenwerkingsproject met collega Nenad Popov (RS). Tijdens het Haagse TodaysArt festival werd het stadhuis tot leven gebracht.

De gerasterde façades vormden het vertrekpunt voor reusachtige projecties. Uit het grid van witte tegels begonnen nieuwe vormen te groeien met grillige, organische eigenschappen. Delen van de gevels leken te barsten of los te weken, om vervolgens weg te vloeien. Het steriele aspect van de architectuur werd zo getrotseerd en langzaam maar zeker overwoekerd.

Cellwise is in 2011 tevens te zien geweest op de witte façades van het Cankarjev Dom (Huis der Culturen), te Ljubljana.
Bij Stroom toont Brinkmann documentatie van dit werk en de 'making of'. Daarnaast wordt een projectie getoond met behulp van de generatieve software die aan Cellwise ten grondslag ligt. In de ‘making of' video zien we Brinkmann aan het werk in zijn studio en krijgt het imposante werk ineens een menselijke maat. De camera moet op een statief in zijn studio hebben gestaan. We zien hem af en toe in en uit het beeld lopen, verschillende testen bekijken en dan weer achter de computer gaan zitten.

www.daanbrinkmann.com

Daan Brinkmann i.s.m. Nenad Popov, Cellwise, 2010
foto: courtesy the artists
Uitnodiging (design: Thonik, Amsterdam)