Rondleiding door Susanne Bruynzeel

door de tentoonstelling 'Test Assembly - Panorama Kijkduin'

Zondag 25 juli 2010, 15 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Reserveren niet nodig. Toegang gratis


Beeldend kunstenaar Susanne Bruynzeel geeft een rondleiding door de tentoonstelling 'Test Assembly - Panorama Kijkduin'. Zij geeft haar persoonlijke visie op diverse werken in deze presentatie, waarbij zij vooral ingaat op de positie van de kijker. In 'Test Assembly ' is werk te zien van o.a. Harold Chapman, Tacita Dean,  Carl Johan Högberg, Ann Veronica Janssens, Germaine Kruip, Laurens van Kuik, Gabor Ösz, Roland Schimmel, Albert von Schrenck-Notzing, Frederik de Wilde.

Susanne Bruynzeel (1976) benadrukt in haar installaties de positie van de kijker en de ervaring van ruimte en objecten. In minimale vorm- en kleurencomposities, waarbij het (veranderende) licht vaak een onderdeel vormt, wordt de toeschouwer gewezen op de verwachtingen en uitgangspunten die van ons kijken en wordt de waarneming zelf tot onderwerp gemaakt. Susanne Bruynzeel studeerde naast Beeldende Kunst aan de KABK ook Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.
www.susannebruynzeel.com

Muurschildering van Roland Schimmel bij Stroom Den Haag, 'Sol Niger/Zwarte Zon', 2010 (courtesy: Gallery Witzenhausen, Amsterdam)
foto: Rob Kollaard
Susanne Bruynzeel, werk in groepstentoonstelling 'Against Pragmatics', DeFKa, Assen, 2009
Susanne Bruynzeel, presentatie op Kunstvlaai 2010