The Knight's Move: Edward Skidelsky

Donderdag 20 februari 2014, 20:00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Entree: € 5,-
Voertaal: Engels
Reserveren: info@stroom.nl

Lees Edward Skidelsky: How To Live A Good Life? op The Pop-Up City

'Never waste a good crisis', stelt economisch filosoof Edward Skidelsky. In zijn meest recente boek How Much is Enough? beargumenteert de Brit dat de staat condities moet creëren voor een samenleving waar mensen minder werken en harmonieus met elkaar omgaan. "Politici moeten het 'goede leven' als basis voor het beleid nemen, niet economische groei."
(Interview Edward Skidelsky, NRC Handelsblad, 22-23 december 2012).

In het boek How Much is Enough? Money and the Good Life (dat hij schreef samen met zijn vader Robert Skidelsky) beargumenteert Edward Skidelsky, dat inwoners van rijke landen als Groot Brittannië en de Verenigde Staten te hard werken en op deze manier niet van het leven genieten - waarbij het leven conceptueel wordt opgevat als 'worthy of desire, not just one that is widely desired.'

Edward Skidelsky richtte zich in zijn oorspronkelijke onderzoek vooral op de Duitse filosoof Ernst Cassirer, die leefde in het begin van de 20ste eeuw (Ernst Cassirer: The Last Philosopher of Culture, Princeton University Press, 2009), maar verschoof zijn interesse in de loop der tijd naar morele en politieke filosofie. Hij heeft diverse essays geschreven over institutionele kunsttheorie, de intellectuele wortels van het neoconservatisme en over de ethiek van het kapitalisme.

The Guardian, 23 July 2012
We need the good life, not pre-washed salad leaves

How Much is Enough? Money and the Good Life (Allen Lane, 2012) is inmiddels vertaald in meer dan 13 talen. Zijn volgende boek, The Language of the Virtues, schrijft hij in opdracht van Princeton University Press.
www.guardian.co.uk/profile/edward-skidelsky


The Knight's Move
Overzicht lezingen seizoen 2013-2014
Stroom Den Haag organiseert jaarlijks een aantal toonaangevende lezingen onder de noemer ‘The Knight's Move' met internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid en het publieke domein. Zoals de knight - het paard - zich over het schaakbord beweegt, over lopers, koningen en torens heen springend, zo wil Stroom het gesprek over de stad nieuwe impulsen geven.

Media partner van The Knight's Move 2013-2014 is The Pop-Up City.

The Knight's Move lezingen worden mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Haagse Bluf Fonds.

Archief The Knight's Move lezingen 2009-heden

The Knight's Move: Edward Skidelsky
foto: Stroom Den Haag
The Knight's Move: Edward Skidelsky
foto: Stroom Den Haag
The Knight's Move: Edward Skidelsky
foto: Stroom Den Haag
How Much is Enough? Money and the Good Life
How much is enough? (from 'Breaking Bad')
Karl Valentin als 'Schwerer Reiter'
foto: © Schloss Wahn (design: Thonik, Amsterdam)
The Pop-Up City: Mediapartner van The Knight's Move