Atelierbezoek bij Basten Stokhuyzen

Zondag 19 augustus 2012, 15 uur
Locatie: Villa Ockenburg, Monsterseweg 4
Aanmelden: info@stroom.nl


Kunstenaar Basten Stokhuyzen stelt deze zondagmiddag zijn atelier open i.h.k.v. de tentoonstelling Return on Invest. Tijdens het atelierbezoek geeft hij een exclusieve introductie over zijn nieuwe project 'A Portrait of the Artist as a Young Broker'.

Boost Sincerity Through Nothingness, Blue Snott Tickles Nietzsche, Better Selfish Then Never. Met gevoel voor zelfrelativering en met een aanstekelijk gevoel voor humor vliegen de diverse verklaringen van de bedrijfsnaam BSTN, waaronder Basten Stokhuyzen (1984) zijn werk maakt, over het scherm als je zijn website bezoekt. Deze lichtheid is tekenend voor de wijze waarop hij zijn kunstenaarschap vorm geeft.

Zijn werk staat momenteel in het kader van zijn onderzoek naar Hedge Funds. Hierin trekt hij een verrassende parallel tussen de rol en werkwijze van de hedendaagse kunstenaar en de obscure top van de financiële wereld. Zijn voorliefde voor conceptuele constructies en retorische strategieën verkent, op onverwachte wijze en via materiaal- en vormonderzoek, een nieuwe ruimte van forwards, swaps, CDO's en andere derivaten. Termen uit een wereld die we niet zo goed kennen, laat staan begrijpen.

Op deze tentoonstelling toont hij het verzamelde werk Vanilla Options. Dit is tevens de lancering van zijn onderzoeksproject A Portrait of the Artist as a Young Broker. De negen visuele composities vormen een leidraad voor het verhaal dat hij zal geven gedurende de atelierbezoeken.

www.bstn.nl

Basten Stokhuyzen, Vanilla Options (I can only repeat), 2012
foto: © Rob Kollaard, courtesy Stroom Den Haag
Uitnodiging (ontwerp: Thonik, Amsterdam)