A Call to Open Calls

workshop en publiek panelgesprek

Woensdag 30 augustus 2023, 11:00 - 16:00 uur

Publiek panelgesprek, 14:00 - 16:00 hrs
Voertaal Engels
Graag aanmelden via Eventbrite: klik hier 
VOLGEBOEKT!

Met bijdragen van: Alina Lupu, Michiel Teeuw, Avni Sethi (Conflictorium), Dilara Jaring-Kanik (Prins Claus Fonds), Harriet R. Morley en Jeannette Slütter (Platform BK)
Moderator: Alexandra Landré (artistiek leider Stroom Den Haag)


Op woensdag 30 augustus 2023 presenteren Stroom Den Haag en Platform BK een gezamenlijk programma over de toegankelijkheid en transparantie van ‘open calls' in de kunstwereld. Met dit programma proberen we een dialoog te faciliteren tussen degenen die deze open oproepen maken en degenen die eraan deelnemen.

A Call to Open Calls is een tweedelig programma en bestaat uit een workshop voor werkers in het culturele veld in de ochtend en een publiek programma in de middag.

De middag begint met een panelgesprek, gevolgd door een open discussie waarin we reflecteren op de bevindingen van de workshop en de publicatie Elephant in the Room; een samenwerkingsproject met Conflictorium - Museum of Conflict (Ahmedabad, IN). Het gesprek spitst zich toe op bestaande infrastructuren in de kunstwereld; specifiek over kwesties die te maken hebben met transparantie en toegankelijkheid van het open call-format, en over de verschillende ideologische en praktische aspecten van aanmelding en selectie. Het doel is een meer inclusief en gelijkwaardig speelveld voor kunstenaars te creëren.


PROGRAMMA
14:00 - 14:15 uur: walk in
14:15 - 15:30 uur: panel talk en publiek gesprek
15:30 - 16:00 uur: borrel


Via Eventbrite schrijf je je in voor het publieksprogramma. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, er zijn beperkte plaatsen beschikbaar via Platform BK (mail to: harriet@platformbk.nl).

A Call to Open Calls is het gevolg van de vragen en gesprekken over het open call format door kunstenaars Alina Lupu en Michiel Teeuw met Platform BK. En van Elephant in the Room, de publicatie die Stroom vorig jaar samen met Conflictorium - Museum of Conflict (Ahmedabad, IN) produceerde in het kader van het programma Our House, your Home. De publicatie richt zich op de uitdagingen van bestaande infrastructuren in de kunsten.


Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en de gemeente Den Haag.

Elephant in the Room