Uncertainty Seminars: The Strange Escape

Zaterdag 9 december 2017, 13-18 uur
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Entree: € 7,50 / € 5,-
(korting voor studenten en houders van een Ooievaarspas)
Reserveren: reserveren@stroom.nl
Voertaal: Engels

Lezingen, discussie, performance
Een middag over de mogelijke kracht van twijfel.

Uncertainty Seminars is een serie hybride en interdisciplinaire events over twijfel en aarzeling als speculatieve strategieën om onze veranderende wereld te duiden. In Uncertainty Seminars: The Strange Escape wordt onzekerheid voorgesteld als een speelse vorm van verbeelding - één die buiten de huidige sociale normen en modellen bestaat. Het programma omarmt onpraktische alternatieven en neemt een andere, ‘eigenaardigere', weg dan de logica waarmee we doorgaans met ingrijpende veranderingen omgaan.

Met bijdragen van:
Ramon Amaro - thinker and lecturer in philosophy, machine learning and black study
Jude Crilly - visual artist
Johanna Koljonen - media analyst, experience designer and LARP expert
The Rodina - design studio
Voor meer achtergrondinformatie over de gasten:
>> klik hier

Gerelateerd event
Vrijdag 8 december 2017, 15:00-20:00 uur
DIM - A Transformation Game
by Áron Birtalan

In samenhang met Uncertainty Seminars: The Strange Escape presenteert Stroom DIM - A Transformation Game: een 'participatory live event' met maximaal 18 deelnemers. Transformation Games is een experimentele discipline die een poging doet om de wereld om ons heen op een nieuwe manier te verbeelden. Deze middag vermengen de deelnemers elementen van 'roleplay', rituelen en dagelijkse routines tot een nieuwe, gezamenlijke ervaring. Iedereen kan meedoen, geen ervaring vereist. Het aantal deelnemers is echter beperkt. >> klik hier om meer te lezen en je aan te melden
 
Uncertainty Seminars is onderdeel van het meerjarenprogramma Attempts to Read the World (Differently), waarin Stroom Den Haag samen met verschillende kunstenaars op zoekende, intuïtieve wijze naar onze huidige wereld kijkt en  nieuwe manieren ontwikkelt om in deze wereld te navigeren. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en de gemeente Den Haag.

Uncertainty Seminars: The Strange Escape
foto: design: The Rodina
Attempts to Read the World (Differently)
foto: design: The Rodina