DeeDee Talks x Towards A Black Testimony (Black Queer Testimonies)

Black Queer Testimonies

Zaterdag 23 november 2019, 19:00 - 21:00 uur
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag
Toegang: gratis
Voertaal: Nederlands
Aanmelden: bydeedee.nl@gmail.com
Join Facebook event

Met DeeDee Talks x Hang Out 070 x Towards a Black Testimony gaat DeeDee in gesprek met diverse doelgroepen uit de Afro Nederlandse gemeenschap uit Den Haag over Zwarte getuigenissen. Tijdens de tweede talk Queer Black Testimonies praat DeeDee met een panel van leden uit de Queer gemeenschap van Den Haag. Zij zullen hun ervaringen met het afleggen van hun getuigenissen met elkaar uitwisselen. Waar lopen zij tegenaan als lid van de Queer gemeenschap? Is er in de loop van de jaren verandering gekomen in in hoe Zwarte Queer getuigenissen worden ontvangen? Welke emoties komen er naar boven wanneer Zwarte Qqueer getuigenissen niet worden geaccepteerd? Wat zijn de gevolgen hiervan? Allemaal vragen die besproken zullen worden tijdens deze tweede editie van DeeDee Talks x Towards a Black Testimony.
www.bydeedee.com

PANNELLEDEN

Bianca van Guine
Bianca is geboren in Den Haag en heeft een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond. Sinds 2010 zet zij zich in voor LHBTQ+ emancipatie. Eerst als bestuurslid bij Stichting Rainbow Den Haag. Vervolgens bij COC Haaglanden als coordinator preventie en voorlichting. In 2015 was zij de oprichter van The Hang-Out 070, een ontmoetingsplek waar LHBTQ+ jongeren met een biculturele achtergrond aan activiteiten kunnen deelnemen en organiseren. In 2017 neemt zij het initiatief tot het organiseren van de 1e Pride Walk in Den Haag. Dit was overigens een groot succes. En vanaf mei dit jaar is zij werkzaam als beleidsadviseur bij de gemeente Den Haag. Daar houdt zij zich bezig met LHBTQ+ beleid. Bianca houdt van dansen met name op black music, is yoga-beoefenaar en gaat graag gesprekken aan over inclusiviteit.

Harvey van Guine
Ik ben Harvey van Guine (broer van Bianca), 55 jaar, woonachtig in Den Haag. Ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Ik ben actief geweest bij COC Haaglanden als mede oprichter van de MeltingPot; ben bestuurslid van Stichting Mosaic The Hague en ook actief als lid van Black Gay Holland.

Bo Constancia
Bo Constancia, een 24 jarige 'hella queer vegan', studeert sociaal werk en beïnvloedt verandering doormiddel van activisme. In diens vrije tijd schrijft Bo spoken word en zorgt voor een indrukwekkende jungle van 40+ huisplanten. Na een moeilijke kindertijd met veel familieconflicten, heeft die het ouderlijk huis verlaten en niet meer teruggekeken. Dat is wanneer spoken word in diens leven kwam, als emotionele uiting.

Diva Kazaky
My name is Diva Kazaky. I'm from the sunshine island of Jamaica. I left my country because my life was in danger because my sexual preference and the scar on my neck will always remind me of where I'm coming from.

Joyce Bikker
Joyce Bikker, 38 jaar, op Aruba geboren en getogen. Ik heb Social Work aan Hanze Hogeschool te Groningen gestudeerd. Op dit moment ben ik werkzaam in Den Haag bij stichting Centrum 16•22 die projecten, workshops, trainingen en lesmateriaal ontwikkelt over actuele maatschappelijke thema's. Mijn seksuele voorkeur is lesbisch.

PERFORMERS

Damani en Danny
Damani en Danny maken al sinds 2011 samen muziek, ze hebben in verschillende formaties samen gespeeld en het was duidelijk dat hier een muzikale match was. Een match die onder andere al te horen was op Parkpop, Kwaku Festival, Oerol en Paradiso. Damani en Danny gaan  terug naar de basis en nemen u mee op een soulvolle reis met vocalen en gitaar.

Onderdeel van: Towards a Black Testimony van het Londense curatorenduo Languid Hands (bestaande uit Imani Robinson en Rabz Lansiquot). Het project brengt kunstenaars, denkers, schrijvers, luisteraars en sprekers, zieners en zoekers, bij elkaar om samen de complexiteit van 'Black Testimony' (Zwarte getuigenissen) te onderzoeken. In de tentoonstellingsruimte van Stroom Den Haag presenteert Languid Hands hun nieuwe film Towards a Black Testimony: Prayer/Protest/Peace (gemaakt in opdracht van Jerwood Arts, Londen, UK). Het werk is bij Stroom te zien van 26 oktober t/m 20 december 2019.

Zie ook: DeeDee Talks x Towards a Black Testimony (Young Ones vs Golden Oldies)

DeeDee Talks x Towards a Black Testimony (Black Queer Testimonies)
Harvey van Guine
Bianca van Guine
Diva Kazaky
Joyce Bikker
Bo Constancia
Damani en Danny
DeeDee
Logo Languid Hands