The Knight’s Move: Dougald Hine - The Dark Mountain Project

Woensdag 11 november 2015, 20-22 uur (zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels
Moderator: Patrick van der Hijden (Angl)
Tickets aan de deur: € 7,50

Dougald Hine is een schrijver, spreker en activist, wiens verhandelingen vaak in een project uitmonden. Hij is de mede-auteur van Uncivilisation: The Dark Mountain Manifesto (2009), een publicatie die uitgroeide tot The Dark Mountain Project, een netwerk van denkers en activisten die filosoferen over een wereld die moet komen ná de door hen voorziene instorting van het huidige industrieel-kapitalistische systeem. Dougald Hine is ook de oprichter van Spacemakers, een utopisch bureau voor stedelijke ontwikkeling, de auteur van The Crossing of Two Lines (2012) en 'leader of artistic development' van Riksteatern, een Zweeds rondreizend theatergezelschap. In 2011 werd Dougald Hine door NESTA uitgeroepen tot een van de 50 'top radicals' van Groot Britannië.
http://dougald.nu

Deze lezing wordt georganiseerd i.s.m. Border Sessions.

The Knight's Move
Overzicht lezingen The Knight's Move 2009-heden
Afgelopen vijf jaar organiseerde Stroom Den Haag The Knight's Move: een serie ontmoetingen met toonaangevende, inspirerende en soms ontregelende internationale gasten. Voor iedereen die zich bezig houdt met de toekomst van de stad en Den Haag in het bijzonder. Verhelderend, verontrustend en inspirerend. In seizoen 2015-2016 slaat Stroom de handen ineen met The Hague International Center for Civic Hacks, het Nationale Toneel & Babel, Universiteit Leiden en LAPS Amsterdam om het gesprek over de stad te verbreden, te verdiepen en aan te scherpen. En om een plek te creëren waar bevlogen en nieuwsgierige doeners in en denkers over de stad elkaar ontmoeten. Tussen oktober 2015 en december 2016.

The Knight's Move wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Haagse Bluf Fonds (via Prins Bernard Cultuurfonds) en Gemeente Den Haag.

Dougald Hine bij Stroom Den Haag, 2015
foto: Stroom Den Haag
Dougald Hine bij Stroom Den Haag, 2015
foto: Stroom Den Haag
Dougald Hine bij Stroom Den Haag, 2015
foto: Stroom Den Haag
Dougald Hine bij Stroom Den Haag, 2015
foto: Stroom Den Haag
The Dark Mountian Project
Dougald Hine
'Uncivilisation: The Dark Mountain Manifesto'
Partners The Knight's Move 2015-2016