Ondertussen: Anna Moreno

The Drowned Giant

13 januari t/m 11 maart 2018
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: maandag t/m vrijdag: 11-17 uur; zaterdag en zondag: 12-17 uur

Gesloten in weekend 24-25 februari, 3-4 maart

Zaterdag 20 januari 2018, 16:00 uur
Publieke presentatie en lezing
Join facebook event
Een publieke presentatie en lezing door Anna Moreno, gevolgd door een geluidsinterventie door de kunstenaar en musicus Sergi Botella, die de plaat mixte en bewerkte.

In Ondertussen presenteert de Haagse kunstenaar Anna Moreno onderdelen van haar recente project The Drowned Giant. Uitgangspunt was een happening uit 1970 die plaatsvond in het district  Moratalaz in Madrid (Spanje) ter promotie van het utopische bouwproject ‘The City in Space' van de Spaanse architect Ricardo Bofill. Dit onofficiële event werd niet gedocumenteerd en uiteindelijk heeft het bouwproject niet plaatsgevonden. In juni 2017 voerde Anna Moreno de happening opnieuw uit op de oorspronkelijke locatie. Het event en het voorafgaande onderzoeksproces documenteerde zij met behulp van geluidsopnames.

Deze opnames zijn in beperkte oplage uitgebracht op vinyl, die nu wordt getoond in de Ondertussen ruimte. Het bevat de getuigenissen van de architecten, muzikanten en directe getuigen van het oorspronkelijke event uit 1970. De editie bevat ook een boekje met fictieve verhalen van de architecten Paula Currás & Havi Navarro, de curator María Montero, de bluesexpert Ramón del Solo en Anna Moreno zelf.

Andere onderdelen van The Drowned Giant waren een tentoonstelling bij de Sala de Arte Joven in Madrid alsmede een residency bij ‘Artistas en Residencia' - een programma van La Casa Encendida en het Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M) in Madrid.

In 2017 ontving Anna Moreno voor The Drowned Giant een PRO Kunstprojecten subsidie.

www.annamoreno.net

Ondertussen
De Ondertussen ruimte vormt een schakel tussen ons tentoonstellingsprogramma en het voorwaardenscheppend beleid dat zich richt op de versterking en het zichtbaar maken van het Haagse kunstklimaat. Deze ruimte en het programma dat hier plaatsvindt noemen we Ondertussen. Presentaties in Ondertussen ontstaan meestal naar aanleiding van subsidies die Stroom heeft verstrekt, maar tonen ook de resultaten van bemiddeling door Stroom of van andere stimulerende activiteiten. De presentaties zijn bedoeld om de ideeënrijkdom in de aanvragen te tonen en de stimulerende werking van ons voorwaardenscheppend beleid. Het kan gaan om een (tussentijdse) rapportage van een onderzoek of project, een werkperiode of bijvoorbeeld een netwerkpresentatie. De inrichting is in handen van de aanvrager.

Archief Ondertussen presentaties


Anna Moreno 'The Drowned Giant'
foto: courtesy the artist
Ondertussen: Anna Moreno
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
Ondertussen: Anna Moreno
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
Ondertussen: Anna Moreno
foto: Myung Feyen, courtesy Stroom Den Haag
Anna Moreno 'The Drowned Giant'
foto: courtesy the artist
Anna Moreno 'The Drowned Giant'
foto: courtesy the artist