InLoop/EnTry: presentaties

De entreeruimte van Stroom - ook wel bekend als de InLoop/EnTry - is bedoeld als een ruimtelijk katern met korte rubrieken, signalementen en verwijzingen. Om aan bezoekers een idee te geven van de activiteiten van Stroom worden in deze ruimte telkens andere projecten belicht. Daarnaast vinden er zogenaamde ‘table top' presentaties plaats. In dat verband wordt o.m. door middel van documentatie aandacht besteed aan Haagse kunstenaars en vormgevers die op dat moment elders exposeren of een project hebben gerealiseerd; en aan gebouwen of stedenbouwkundige projecten in Den Haag die in de actualiteit staan.

NU TE ZIEN IN InLoop/EnTry:
open: maandag t/m vrijdag 11-17 uur
; tijdens tentoonstellingen ook zaterdag en zondag: 12-17 uur

Bas de Boer (tabletop presentatie)
Inverted Panorama van Bas de Boer is een werk waarbij de kern niet zichtbaar is gemaakt door middel van een cilinder van hout hier omheen. Door het belichten van het werk binnenin, zijn alleen de schaduwen hiervan zichtbaar op vloer en plafond. De toeschouwer kan het werk niet fysiek zien en de schaduwen maken nieuwsgierig naar wat er aanwezig is binnenin de cilinder en waar je nu eigenlijk naar kijk. Inverted Panorama is nog t/m 30 september te zien in de tentoonstelling Present Forever (55 Contemporary Dutch Artists) in Parkeergarage Klieverink, Amsterdam Zuidoost.

Rudo Hartman (tabletop presentatie)
Ruim dertig jaar al maakt Rudo Hartman boeken en omslagen, en incidenteel postzegels, affiches en ander gelegenheidsdrukwerk. In zijn ontwerpen is hij altijd uitgegaan van de letter. Uit die liefde ontstond een eigen alfabet van kapitalen, dat Hartman Rudeaux-Deluxe doopte. In 1998 maakte hij in eigen beheer een boekje waarin het lettertype werd tentoongesteld, De F van Fantekast en het vervolg van verder. Dit boekje is voor deze gelegenheid bij Stroom te koop. >> lees meer over Rudo Hartman