Oproep inschrijving atelierbezoek Anne van der Zwaag 22 november en 6 december 2019

Op vrijdag 22 november en vrijdag 6 december a.s. zal Anne van der Zwaag, curator en directeur van designbeurs OBJECT en kunstplatform BIG ART, een aantal atelierbezoeken afleggen bij kunstenaars in Den Haag.

Zij omschrijft haar interessegebieden als volgt:
'Mijn interesse gaat uit naar kunstenaars die hun ideeënwereld tastbaar weten te maken. Door een beeldtaal die tot de verbeelding spreekt of door een vorm of materiaal te kiezen dat het concept concreet en soms letterlijk voelbaar maakt. Kunst die zintuiglijk is dus niet alleen tot denken aanzet maar ook tot voelen, horen, ruiken, zien. Voor mijn werk ben ik altijd op zoek naar kunstwerken die niet enkel het culturele publiek aanspreken, maar ook voor een nieuw publiek toegankelijk en aantrekkelijk zijn. Persoonlijk word ik geraakt door kunstenaars die mij op een verrassende manier laten kijken naar de wereld om mij heen. Ik heb een voorliefde voor de tropen want daar heb ik als kind veel gewoond en daardoor ook een passie voor kleuren en materialen. De kunstenaar die ik graag wil spreken heeft een open houding, een multidisciplinaire aanpak en werkt graag samen.'

Aanmelden tot uiterlijk zondag 17 november a.s.
Als je geïnteresseerd bent in een atelierbezoek van Anne van der Zwaag kun je dat t/m zondag 17 november 2019 laten weten. Wij vragen je via de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/Atelierbezoeken
je interesse voor een atelierbezoek beknopt te motiveren. De binnengekomen reacties worden samen met eventuele suggesties vanuit Stroom aan de de curator voorgelegd. Uit de lijst zal zij een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld. Je ontvangt alleen een bericht wanneer je door de curator bent geselecteerd voor een atelierbezoek.

Beknopte biografie van de curator
Anne van der Zwaag is cultureel ondernemer en als curator, publicist en consultant werkzaam in het creatieve en commerciële veld. Ze is directeur en eigenaar van designbeurs OBJECT en kunstplatform BIG ART. Anne stelde grote tentoonstellingen samen als Pastoe (Kunsthal), WIT (Nederlands Fotomuseum) en BAL! (Paleis Soestdijk) en schrijft boeken over design, kunst, mode, architectuur en kleur. Ze adviseert bedrijven en neemt zitting in verschillende besturen en jury's. Als gastdocent is ze verbonden aan de Design Academy, HKU en Academie voor Bouwkunst.
http://objectrotterdam.com
https://bigart.nu

Over het atelierbezoekprogramma
Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtewisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Verwachte atelierbezoeken 2019-2020
December 2019: Barbara Visser, kunstenaar
December 2019: Suzanne Swarts, directeur Museum Voorlinden, Wassenaar
Januari 2020: Jacob Fabricius, artistiek directeur Kunsthal Aarhus, Denemarken
Februari 2020: Artemis Potamianou, kunstenaar en directeur Platforms Project, onafhankelijke kunstbeurs in Athene, Griekenland
Maart 2020: Sofía Hernandez Chong Cuy, directeur Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam
April 2020: Eugenio Viola, chief curator, Museo de Arte Moderno de Bogotá, Colombia