OPROEP: Eten als Einde

Verhalen, beelden, projecten, ideëen, presentatie
Bekijk de Eten als Einde bijdrages op het Foodprint weblog
     
Stroom Den Haag is nog steeds op zoek naar verhalen, beelden, projecten en ideeën over 'Eten als Einde', over favoriete gerechten die je als laatste avondmaal zou wensen, over eten dat je voor een overleden geliefde zou klaarmaken om te herinneren en te herdenken, over de intieme band tussen voedsel en de dood. 'Eten als Einde' sluit aan bij de tentoonstelling 'Living Remains' van de Mexicaanse kunstenaar Raul Ortega Ayala die nog t/m 21 november 2010 bij Stroom te zien is, waarbij de rol die voedsel speelt in onze dagelijkse handelingen en rituelen, in religie en cultuur centraal staat.

Los van geloof, geografische ligging of achtergrond, dwars door de geschiedenis heen zien we de verbondenheid van voedsel met sterven en herdenken. 'Eten als Einde' is een project waarin verhalen over liefde, smaak en herinnering, voedsel, afscheid nemen en de dood centraal staan. Naast het creëren van een virtuele ontmoetingsplek op het Foodprint weblog was er op 2 november 2010 - Allerzielen - een bijeenkomst op de Haagse begraafplaats Oud Eik en Duinen, waarbij troostvoedsel, verhalen en herinneringen werden gedeeld. De begraafplaats wordt ook wel de Père Lachaise van Nederland genoemd, omdat er beroemde schrijvers als Louis Couperus en J.J. Voskuil begraven liggen. Deze bijeenkomst past in de traditie van de Mexicaanse 'Dia de los Muertos' waarop men graven van dierbaren bezoekt met voedsel en drank voor de overledenen. Er was veel live muziek, performances en natuurlijk eten.
Meer over Eten als Einde op 2 november klik hier.

OPROEP
Wil je ook bijdragen aan Eten als Einde, stuur het per mail naar maaike@stroom.nl.

Per post kan ook, stuur het dan naar:
Maaike Lauwaert
p/a Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag

Alle inzendingen worden persoonlijk door Maaike Lauwaert, projectleider van 'Eten als Einde', beantwoord en, in overleg met de inzender, opgenomen in het project.
Om de inzendingen te lezen: klik hier.

LINKS
Tentoonstelling 'Living Remains'
Foodprintprogramma
Foodprint weblog