Stroom School: United We

Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma dat Stroom bij tentoonstellingen organiseert. In de Stroom School worden thema's van de tentoonstelling uitgelicht en uitgediept. De Stroom School van United We bestaat uit een aantal rondleidingen, een spreekuur en zes activiteiten die telkens aandacht besteden aan gebieden waar collectiviteit (opnieuw) een rol speelt: werken, leven, organiseren, leren, maken en verzet.

Spreekuur Arno van Roosmalen op woensdag

Op woensdagmiddagen houdt Arno van Roosmalen, directeur van Stroom Den Haag, spreekuur in zijn eigen kantoor. Alles is bespreekbaar. Kom langs en deel je vragen, ideeën, zorgen. Elke woensdagmiddag (behalve 8 mei en 12 juni) tussen 12.30 en 13.30 uur. Reserveren is niet nodig.

Rondleidingen op de zondagmiddag
Op een drietal zondagen gedurende de tentoonstellingsperiode worden rondleidingen gegeven door kunstenaars en ontwerpers die hun visie op de tentoonstelling en het thema laten horen en zien. Met Wendelien van Oldenborgh (26 mei), Navid Nuur (2 juni) en Bik Van der Pol (23 juni).

Lunchrondleidingen op vrijdag
Voor specifieke groepen worden lunchrondleidingen georganiseerd op vrijdagmiddag. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: info@stroom.nl

Rondleidingen voor studenten
Voor groepen studenten is er tevens de mogelijkheid om door de week rondgeleid te worden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: info@stroom.nl

CHRONOLOGISCH PROGRAMMA-OVERZICHT

- United We Work
Zaterdag 13 april 2013, 17 uur
Reserveren niet nodig
Tijdens de opening van United We geven verschillende collectieven en cooperaties een korte presentatie over waarom zij samen werken, zich gezamenlijk organiseren of samen leven. M.m.v. Orde van Vrijmetselaren, TAAK, 1646, Pander Woongroep, FNV Kiem, BlijStroom, Rabobank, Broodfonds. >> lees meer

- United We Make
Maandag 22 april 2013, 17.00-19.30 uur
Reserveren verplicht: klik hier
United We Make richt zich op collectieve samenwerkingsverbanden. Steeds meer kunstenaars, vormgevers, curatoren, critici werken in een bepaalde vorm van collectiviteit, voor alle of een deel van hun activiteiten, op projectbasis, tijdelijk of structureel. Wat is de meerwaarde van het collectief voor creatieve beroepen? M.m.v. Topp & Dubio, BMB con, Pot & Van der Velden, Norman Beierle, BROOS. Moderator: Saskia van Stein. >> lees meer

- Rondleiding Wendelien van Oldenborgh
Zondag 26 mei 2013, 15 uur
Kunstenaar Wendelien van Oldenborgh, die op dit moment bezig is met een werk over Frank van Klingeren, geeft een rondleiding door de tentoonstelling.

- Rondleiding Navid Nuur
Zondag 2 juni 2013, 15 uur
Kunstenaar Navid Nuur, die deel uitmaakte van de eerste 'Upcycling'-tentoonstelling Up to You, geeft een rondleiding door de tentoonstelling.

- United We Live
Woensdag 5 juni 2013, 16:00-18:00 + 19:30-21:30 uur
Reserveren verplicht: klik hier
Symposium rond het gedachtengoed van de Nederlandse architect Frank van Klingeren.

- United We Resist (1)
Filmscreening in Bureau Europa in Maastricht
Zondag 9 juni 2013, 14-18 uur
All Watched Over by Machines of Loving Grace van Adam Curtis.
In drie  filmmiddagen gaan we in op zelforganiserende systemen, de politiek van het collectief en het opheffen of verdwijnen van het individu.

- United We Organize
Woensdag 12 en donderdag 13 juni 2013
In dit tweedaags symposium nemen we een constructieve houding aan ten opzichte van het beladen onderwerp 'kunst en management' en onderzoeken we wat kunst en management met elkaar gemeen (kunnen) hebben. Meer specifiek zullen we zoeken naar manieren waarop kunst kan bijdragen aan nieuwe vormen van organiseren en managen. Een samenwerking tussen Stroom Den Haag en De Haagse Hogeschool (lectoraat Change Management).

- Rondleiding Bik Van der Pol
Zondag 23 juni 2013, 15 uur
Het kunstenaarsduo Bik Van der Pol geeft een rondleiding door de tentoonstelling.

- United We Resist (2)
Filmscreening in Filmhuis Den Haag
Zondag 30 juni 2013, 13 uur
All Watched Over by Machines of Loving Grace van Adam Curtis.
In drie filmmiddagen gaan we in op zelforganiserende systemen, de politiek van het collectief en het opheffen of verdwijnen van het individu.

- United We Learn
Donderdag 4 juli 2013, 16:00 - 22:00 uur
Locatie: de Waterkant, Westbroekpark, Den Haag
'Schoolbank-leren' is maar één vorm van leren, zij het een heel dominante vorm. Hoe kunnen we anders kennis tot ons nemen? Door te doen? Door als groep te werken? Tijdens United We Learn experimenteren we met vormen van leren die de traditionele, inactieve en zender-gerichte vormen van leren uitdagen. 

- United We Resist (3)
Filmscreening in Filmhuis Den Haag
Zondag 7 juli juni 2013, 15 uur
Get Rid of Yourself van Bernadette Corporation
In drie  filmmiddagen gaan we in op zelforganiserende systemen, de politiek van het collectief en het opheffen of verdwijnen van het individu.

Stroom School United We met dank aan:
Brandstof, Lectoraat Change Management, Orde van Vrijmetselaren, TAAK, 1646, Pander Woongroep, FNV Kiem, BlijStroom, Rabobank, Broodfonds, Filmhuis Den Haag.