Time/Bank - Instructies hoe het werkt

Time/Store Den Haag
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Open: wo t/m zo, 12- 17 uur

(LET OP: het weekend van 12-13 mei is Stroom gesloten!)

De Time/Store Den Haag accepteert alleen Hour Notes als betaalmiddel. Je verkrijgt Hour Notes door je positieve balans op je Time/Bank account in te wisselen voor fysieke Hour Notes via Stroom Den Haag. Een positieve balans op je Time/Bank account krijg je door diensten en goederen uit te wisselen met andere leden van de Time/Bank. Ga naar de Time/Bank website om een gratis account aan te maken.

HOE WERKT HET?

  • 1. Ga naar www.e-flux.com/timebank

  • 2. Klik op 'register' rechts boven.

  • 3. Vul de velden in (die met een sterretje zijn verplicht) en geef aan dat je je bij de Time/Bank Den Haag aansluit. Dit betekent niet dat internationale leden jou niet kunnen vinden. Het betekent wel dat je makkelijker mensen in je omgeving kunt vinden.

  • 4. Als je account aangemaakt is en je bent ingelogd dan kan je gaan handelen.

  • 5. Ga naar 'listings' en dan zie je rechts in beeld (wanneer je bent ingelogd!) de mogelijkheid om een 'listing' aan te maken. Dit heet 'post a listing'

  • 6. Een 'listing' aanmaken bestaat uit het aangeven dat je A) iets zoekt (iemand die je met iets kan helpen of een bepaald product) of B) dat je iets aanbiedt (je kan iets goed en wil dat voor anderen doen). Je beschrijft wat je zoekt of aanbiedt en hoeveel uur je daar voor over hebt of voor wilt ontvangen en plaatst je 'listing'.

  • 7. Leden van het netwerk kunnen dan op jouw 'listing' reageren. Je krijgt dan een e-mail op basis waarvan je het contact legt. Als je tot een deal komt dan gaat er A) bij een 'ingekochte deal' geld van je account af - je kan maar een bepaald aantal uren in de min staan! - of B) bij een geleverde dienst komt er geld op je account bij. Je overlegt zelf met de andere partij hoeveel uren er voor een dienst of product staan!

  • 8. Wil je je positieve balans door de Time/Bank laten uitbetalen neem dan contact op met Stroom Den Haag. De fysieke Hour Notes worden dan uitbetaald en de positieve balans gaat van je online Time/Bank rekening af.

  • 9. Met de Hour Notes kan je spullen kopen in de Time/Store Den Haag, de tijdelijke Time/Store in Frankfurt of de Time/Store in New York. Verder zijn er verschillende Nederlandse culturele instellingen die Hour Notes accepteren als betaalmiddel: MU in Eindhoven, Het Nutshuis in Den Haag, Witte de With en NAi in Rotterdam en Casco in Utrecht.

Meer over Time/Bank en Time/Store klik hier.