PRO Deo herhaalbezoeken (2018) door Bas Hendrikx of Steven ten Thije

De geselecteerd kunstenaars voor de PRO Deo herhaalbezoeken 2018 zijn:

Iliada Charalambous
Lisa Sebestikova
Alexander Zaklynsky
Das Leben am Haverkamp
Thomas Nondh Jansen
Vesta Kroese
Marianna Maruyama
Anna Moreno

In het kader van de PRO Deo biedt Stroom vanaf najaar 2018 een serie atelierbezoeken aan door de curatoren Bas Hendrikx of Steven ten Thije. Daarmee vervolgen we dit succesvolle en inspirerende programma waarin curatoren herhaalbezoeken afleggen bij Haagse kunstenaars. Bas Hendrikx en Steven ten Thije zullen in een periode van 12 maanden 4 bezoeken van telkens circa 1,5 uur afleggen bij dezelfde kunstenaars. Zij treden in de voetsporen van Pietje Tegenbosch en Jean Bernard Koeman (2012), Juliètte Jongma, Liesbeth Bik en Maxine Kopsa (2014), Ellen de Bruijne en Arnisa Zeqo (2016) en Jelle Bouwhuis en Nick Terra (2017).

Bas Hendrikx
Bas Hendrikx (1986) is curator en heeft tentoonstellingen en projecten gedaan voor onder meer De Appel, Impakt Festival, Skulptur Bredelar, Marres, CIAP Kunstverein, en Museum De Domijnen. In 2016 begon hij de event-reeks The Queer Series. Hij heeft veel met online en digitale kunst gewerkt, onder meer voor het Stedelijk Museum Amsterdam. Zijn publicatie Authenticity? Observations and Artistic Strategies in the Post-Digital Age verscheen in 2017 bij Valiz. Bas was voorheen curator bij Hotel Mariakapel en P/////AKT en is de oprichter van Kunsthalle Amsterdam.

Steven ten Thije
Steven ten Thije (1980) is als curator verbonden aan het Van Abbemuseum in Eindhoven. Hij stelde onlangs de collectiepresentatie The Making of Modern Art (Van Abbemuseum, 2017 - 2021) samen met Christiane Berndes, Charles Esche en Loes Janssen. In 2016 publiceerde hij het essay Het geëmancipeerde museum, in opdracht van het Mondriaan Fonds. De afgelopen vijf jaar was hij projectleider van The Uses of Art - The Legacy of 1848 and 1989, een vijfjarig programma van L'Internationale - een confederatie van zes Europese musea gericht op moderne en hedendaagse cultuur. Binnen het kader van dit programma was hij eveneens co-redacteur van de bundel What's the Use? Constellations of Art, History and Knowledge (Valiz, 2016) en was hij tevens co-curator van de tentoonstelling Confessions of the Imperfect, 1848 - 1989 - today.

De serie atelierbezoeken worden aangeboden in het kader van de PRO Deo, een niet-financiële ondersteuning voor Haagse kunstenaars en organisatoren die in het teken staat van hun verdere ontwikkeling of positionering. Stroom Den Haag verstrekt bij PRO Deo geen geld, maar maakt gebruik van haar internationale netwerk, de kennis en expertise van de eigen organisatie en van andere partijen.

================================
HOE AANVRAGEN?
DE DEADLINE IS REEDS VERSTREKEN

Start herhaalbezoeken: medio september 2018 (aanvangsdatum in overleg)
Aantal: 4 atelierbezoeken van elk 1,5 uur

Hoe kom ik in aanmerking voor de serie PRO Deo herhaalbezoeken?
Je dient een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier (zie hieronder), met daarin een motivatie voor keuze inschrijving en het belang ervan voor jouw kunstenaarschap. (In de motivatie kan je bijvoorbeeld aangeven wat je in de gesprekken ter sprake wilt brengen, hoe dat is gerelateerd aan verdere ontwikkeling of positionering van jouw werk / kunstenaarschap, en waarom Bas Hendrikx en/ of Steven ten Thije daarvoor goede gesprekspartners zijn). De motivatie bedraagt maximaal 500 woorden.
Daarnaast vragen wij om actuele, relevante documentatie (een verwijzing naar een persoonlijke website volstaat).

Digitaal aanvraagformulier
De aanvraag voor het PRO Deo Herhaalbezoekprogramma kan alleen digitaal worden aangevraagd.
Het aanvraagformulier kan je hier downloaden:
Aanvraagformulier PRODeo Herhaalbezoek 2018.pdf
LET OP: Eerst downloaden op je computer en dan pas invullen!

Vul het formulier digitaal in met behulp van Adobe Acrobat Reader en mail het als attachment naar: prosubsidies@stroom.nl

Inleverdatum (de deadline is verstreken)
De uiterste inleverdatum voor aanvragen voor de serie PRO Deo atelierbezoeken is 1 juni 2018.

 

Bas Hendrikx
Steven ten Thije
foto: © Merlin Daleman
PRO Deo Herhaalbezoeken 2018-2019

Bas Hendrikx bezoekt:
Iliada Charalambous, Lisa Sebestikova, Alexander Zaklynsky, Das Leben am Haverkamp.

Steven ten Thije bezoekt:
Thomas Nondh Jansen, Vesta Kroese, Marianna Maruyama, Anna Moreno