Stroom School: Luc Deleu - T.O.P. office

Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma rond tentoonstellingen. In de Stroom School worden thema's uitgelicht, besproken en verdiept. De Stroom School rond Orban Space: Luc Deleu - T.O.P. office bestaat uit lezingen, rondleidingen en workshops.

Woensdag 6 maart 2013, 20:00 uur
Céline Condorelli - 'doing and thinking'
lezing + gesprek met Wouter Davidts
Reserveren verplicht - klik hier
Céline Condorelli was een van de beoogde schrijvers voor de publicatie Luc Deleu - T.O.P. office: Orban Space. Helaas was zij niet in de gelegenheid op dat verzoek in te gaan. Deze lezing in het kader van de tentoonstelling Orban Space, biedt alsnog de mogelijkheid haar 'werk en denken' in thematisch opzicht te verbinden met dat van Luc Deleu. Wouter Davidts, curator van de tentoonstelling en redacteur van het boek, zal Céline introduceren en na afloop van de lezing in gesprek gaan over haar praktijk. >> lees meer

Zondag 10 maart 2013, 15:00 uur
Rondleiding door John Körmeling
Reserveren niet nodig

Bekend van Happy Street, de vierkante auto, het huis op de rotonde en zijn immer groeiende verzameling goede ideeën, deelt John Körmeling tijdens deze rondleiding zijn fascinatie voor het werk van Luc Deleu - T.O.P. office met het publiek. Körmeling toont zich in zijn werk een geestverwant van Deleu, maar oogt lichtvoetiger zonder scherpte te verliezen. Hoe leest hij Orban Space?

Zondag 24 maart 2013, 15:00 uur
Rondleiding door Vera Yanovshtchinsky
Reserveren niet nodig

'Onze wereld mooier maken', is het motto van Vera Yanovshtchinsky. En daarmee verhoudt ze zich tot het schaalniveau waar ook Luc Deleu zich toe verhoudt: de wereld. De manier waarop die relatie met de wereld vorm krijgt in het werk van Deleu verschilt in meer dan één opzicht met de architectuur van Vera Yanovshtchinsky. Dat maakt deze rondleiding des te spannender: hoe kijkt Vera Yanovshtchinsky aan tegen het 'orbanisme' van deze less is less architect?

OVERIGE (LUNCH)RONDLEIDINGEN
Naast bovenstaande rondleidingen op zondag is er voor groepen studenten de mogelijkheid om door de week rondgeleid te worden. Voor specifieke groepen worden lunchrondleidingen georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich melden bij Stroom: info@stroom.nl (t. 070-3658985).

WORKSHOPS
Research Lab Next Door
(DRS22 i.s.m. KABK)
Rond de tentoonstelling wordt intensief samengewerkt met de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag (KABK). Studenten van het Research Lab Next Door (DRS22 i.s.m. KABK) zullen onder leiding van ontwerpers Sophie Krier, Cathelijne Montens en Krijn Christiaansen werken aan een opgave rond de openbare ruimte in de wereldstad Den Haag. Met name de keuze voor een specifieke onderzoeksmethode zal hierin centraal staan. >> lees meer