Open oproep Digital Dialogue met Frank Koolen op 22 of 29 mei 2020

For English version: click here

In het verlengde van het maandelijks atelierbezoekprogramma initieert Stroom een nieuw programma: Digital Dialogues. Haagse kunstenaars gaan online (via Skype of Zoom) in gesprek met een interessante kunstenaar of curator.

Haagse kunstenaars kunnen zich nu aanmelden voor de eerste Digital Dialogue met kunstenaar Frank Koolen op vrijdag 22 of 29 mei 2020.

Frank Koolen omschrijft zijn interessegebieden als volgt:
"I think there is always space for more links between elements before unlinked.
Art is a great platform for that.
It reaches out to everything else and creates paths between the personal and the universal.
If you decide to be part of its context you can decide what this context does for you and how you want to add to it.
Take this very seriously and please try to see the relativity of things and take that very serious too!
And I'm interested in a good story. Doesn't matter what it is about, how it looks or what it does.
A story can be a word, a gesture, a moment, a painting, a video, an idea.
And I like things.
And I like to collaborate.
But only if people take a collaboration deadly serious.
And are not afraid to improvise in a good spirited way.
And see the fun in that.
So let's talk..:) "

Aanmelden t/m vrijdag 15 mei 2020
tot
uiterlijk 15:00 uur
Als je geïnteresseerd bent in een online gesprek over je werk en kunstenaarspraktijk met Frank Koolen, dan kun je dat t/m vrijdag 15 mei tot uiterlijk 15:00 uur laten weten. Wij vragen je via de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/digitaldialogue2020
je interesse voor een online gesprek beknopt te motiveren. De binnengekomen reacties worden samen met eventuele suggesties vanuit Stroom aan Frank Koolen voorgelegd, waarna hij een keuze zal maken. De gesprekken vinden plaats via Skype (of Zoom) en er is beperkte beschikbaarheid. Je ontvangt alleen een bericht wanneer je door de kunstenaar bent geselecteerd voor een online gesprek.  

Beknopte biografie Frank Koolen
Frank Koolen (1978) is beeldend kunstenaar. Hij studeerde autonome beeldende kunst aan de HKU in Utrecht en was resident aan De Ateliers en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten Amsterdam. Zijn manier van werken wordt gekarakteriseerd door plotselinge ingevingen en associaties gerelateerd aan een plek, een ontmoeting, een vraag of een idee die vervolgens zo rechtstreeks mogelijk worden vertaald in een beeld, installatie, film, performance, audiowerk, of tekst. Een doorlopende en context-gerelateerde zoektocht naar onverwachte logica en alledaagse magie. In de afgelopen jaren ontwikkelde Koolen een veelzijdige praktijk als kunstenaar, docent, studieleider, schrijver en curator met een grenzeloos speelveld van galeries tot de openbare ruimte. Recent bouwde hij onder andere een tijdelijk Karaoke Paviljoen voor psychiatrische pati├źnten, maakte hij een audiotour in de openbare ruimte van Maastricht en Tilburg, bedacht hij een monument voor de onbekende pizza koerier in het Middelheimmuseum te Antwerpen en een blijvend Monument voor Toekomstig Geluk in Drachten.
www.frankkoolen.com

Over Digital Dialogues
Stroom nodigt op maandelijkse basis curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren en vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtewisseling met een gekwalificeerde expert. In het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Door de uitbraak van het Coronavirus ligt het maandelijkse atelierbezoekprogramma van Stroom tijdelijk stil, terwijl de behoefte aan feedback onverminderd is. In plaats van fysieke atelierbezoeken biedt Stroom daarom een tijdelijk alternatief in de vorm van Digital Dialogues.