Stroom Kunstenaarsbijeenkomsten

Het versterken en verdiepen van de beroepspraktijk, het uitwisselen van ideeën en het bespreken van uiteenlopende onderwerpen staan centraal in de reeks avonden die Stroom Den Haag de komende tijd met en voor kunstenaars uit Den Haag organiseert.

Woensdag 23 april 2014
Een avond met informatie en debat over atelier- en broedplaatsenbeleid
De jaarlijkse informatiebijeenkomst waarin Stroom de Haagse kunstenaars wil informeren over recente ontwikkelingen op ateliergebied (centralisatie van gemeentelijk vastgoed, afname tijdelijke atelierpanden, evaluatie broedplaatsenbeleid, plannen van twee atelierpanden). Gevolgd door ADHD (Actueel Den Haag Debat) 'Beyond de broedplaats'.

Maandag 22 april 2013
United We Make

In het kader van United We staat deze kunstenaarsbijeenkomst in het teken van collectieve samenwerkingsverbanden. Vijf collectieven geven een korte presentatie en worden door Saskia van Stein, directeur van NAiM/Bureau Europa in Maastricht, bevraagd over hun motieven, en de voors en tegens die deze samenwerkingsverbanden hen bieden. M.m.v. Topp & Dubio, BMB con, Pot & Van der Velden, Norman Beierle, BROOS (Zeger Reyers en Pietertje van Splunter).

Maandag 17 december 2012
Dubbelslag: twee bijeenkomsten voor Haagse kunstenaars
De jaarlijkse informatiemiddag gevolgd door een avond over Internationale Residencies, m.m.v. Bas de Boer (residency in Riga, Letland), Wieteke Heldens (residency in de Fluxfactory in New York, VS), Barney de Krijger (werkperiode in Verbeke Foundation, Kemzeke, België) en Karine Versluis (residency in Lagos, Nigeria) en Saskia van Stein (moderator).

Woensdag 5 september 2012
Bijeenkomst over alternatieve financierings-mogelijkheden
Met medewerking van Niels Janssen (over Het Micromecenaat), Moki Last (over haar persoonlijke mecenas), Ingrid Rollema (over crowdfunding) en Saskia van Stein (moderator).