OSSIP - van vader op zoon - filmvertoning

Woensdag 17 oktober t/m vrijdag 19 oktober 2018
Doorlopende vertoning: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: entreeruimte Stroom Den Haag
Hogewal 1-9. Den Haag
Toegang: gratis

Van woensdag 17 oktober t/m vrijdag 19 oktober 2018 wordt in de entreeruimte van Stroom doorlopend de film OSSIP - van vader op zoon (regie: Anduo Lucia Katee, 2018) vertoond. Deze documentaire gaat over de Haagse kunstenaar Ossip.

Kunstenaar Ossip bewerkt foto's van anonieme personen - vaak uit een ver verleden - tot objecten en installaties. Het resultaat is licht verontrustend en raadselachtig. Wie is deze man, die zichzelf niet graag 'kunstenaar' noemt en die het woord 'creatief' eigenlijk maar een rotwoord vindt? Regisseur Anduo Lucia Katee doet een poging het mysterie te ontrafelen en stuit op een verhaal over verloren vaders en zonen en de prijs van een leven voor de kunst. De vader van Ossip is de onlangs overleden kunstenaar Jan Snoeck.

Deze documentaire is gemaakt voor AvroTros Close-Up en wordt later dit jaar uitgezonden op de televisie. In samenwerking met het CoBOfonds wil regisseur Anduo Lucia Katee de film echter eerst in heel Nederland vertonen voor een breder publiek. Dit is een initiatief waar Stroom graag aan meewerkt.