Stroom School: Charles van Otterdijk 'Double Centre'

Stroom School is de overkoepelende term voor het randprogramma dat Stroom bij tentoonstellingen organiseert. Hierin worden thema's van de tentoonstelling uitgelicht  en uitgediept. De Stroom School van Double Centre bestaat uit een aantal rondleidingen, een boekpresentatie en een aantal lunches.

Rondleidingen
Op een aantal zondagen gedurende de tentoonstellingsperiode worden rondleidingen gegeven door deskundigen uit verschillende disciplines, die vanuit hun specifieke expertise reageren op de expositie en soms in gesprek gaan met het publiek.

Zondag 8 september 2013, 15 uur
Rondleiding door Buro Jansen & Janssen
Reserveren is niet nodig
Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksbureau dat politie, justitie en inlichtingendiensten kritisch volgt en daar gevraagd of ongevraagd een mening over geeft.

Zondag 6 oktober 2013, 15 uur
Rondleiding door Max de Bruijn
Reserveren is niet nodig
Max de Bruijn (1966) is historicus en nu werkzaam bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Voorheen werkte hij bij het Rijksmuseum Amsterdam. Hij maakte tentoonstellingen en schreef boeken over koloniale geschiedenis. Daarnaast werkte hij als journalist voor diverse media (ondermeer kunsttijdschrift Tableau) en schreef de roman Expats (2000).

Zondag 3 november 2013, 15 uur
Rondleiding door Willem van Zoetendaal
Reserveren is niet nodig
Willem van Zoetendaal is uitgever, galerist en grafisch ontwerper, en sinds het begin van de jaren '90 verantwoordelijk voor een aantal belangrijke boeken over hedendaagse Nederlandse fotografie.

Zondag 17 november 2013, 15 uur
Finissage en rondleiding door Charles van Otterdijk
Reserveren is niet nodig
Op de laatste dag van de tentoonstelling geeft de kunstenaar zelf een rondleiding door Double Centre.

Rondleidingen voor studenten
Voor groepen studenten is er tevens de mogelijkheid om door de week rondgeleid te worden. Belangstellenden kunnen zich melden bij Stroom: info@stroom.nl

Lunch + rondleiding op de vrijdagmiddag
Voor specifieke groepen worden lunchrondleidingen georganiseerd op vrijdagmiddag. Belangstellenden kunnen zich melden bij Stroom: info@stroom.nl

Zondag 20 oktober 2013, 13-14 uur
Boekpresentatie Double Centre
door Willem Post (Amerika-deskundige Instituut Clingendael)
Reserveren is niet nodig

Lancering van de nieuwe publicatie Double Centre, een dossier vol foto's, documenten en een korte tekst van Charles van Otterdijk. Het boek is een co-productie van Van Abbemuseum Eindhoven en Stroom Den Haag in samenwerking met Book Works in Londen. Deze middag is de publicatie tegen een speciale promotieprijs van € 15,- te koop!