Stroom Promise: de resultaten

Stroom geeft gestalte aan haar 30-jarig jubileum met de Stroom Promise, een tijdelijke subsidieregeling voor projecten en activiteiten die aansluiten bij maatschappelijke urgenties als gevolg van de Corona crisis. Kunstenaars, curatoren, critici, publicisten, kunstenaarsinitiatieven, collectieven en samenwerkingsverbanden uit Den Haag kunnen aanvragen tot 1 juli 2020.

Hier onder een overzicht van ondersteunde en reeds uitgevoerde projecten.
>> lees hier wat er in de pers is verschenen

Yvette Teeuwen
Raamproject
Een 1,5 cm nabijheidservaring binnen de 1,5 m afstandsmaatschappij! Een sociaal kunstproject van Yvette Teeuwen i.s.m. visueel antropoloog Sterre Herstel. Het project zal eind juni van start gaan en is o.a. bedoeld om kunstenaars te koppelen aan ouderen in isolement in verzorgingstehuizen. Aan de buitenkant van een raam staat de kunstenaar en de oudere tekent gelijk mee van binnenuit, met maar 1,5 cm glazen, transparante afstand ertussen, waardoor er op een bijzondere manier contact wordt gelegd en een ‘dubbel kunstwerk' ontstaat. Preview tijdens Hoogtij op 29 mei.

Anne Fehres en Luke Conroy
Solidarity Sky

Een virtueel 'community driven' kunstwerk van Anne Fehres en Luke Conroy met als doel mensen samen te brengen door het delen van persoonlijke beelden van de lucht. Mensen van alle leeftijden worden uitgenodigd om kunstenaars in dit project te worden en hun eigen 'piece of sky' bij te dragen. Alle stukjes worden onderdeel van een grotere 'virtuele hemel' die bestaat uit duizenden beelden van over de hele wereld. Iedereen kan deelnemen via de webpagina's van het project en via social media.

Stichting Grafische Werkplaats
Burenpost
Een project van de Grafische Werkplaats i.s.m. Huis van Gedichten. Vijf weken lang worden 2500 kaarten gemaakt door tien Haagse kunstenaars en dichters voor 2500 geïsoleerde Hagenaars. De kaarten worden verspreid in Den Haag via maatschappelijke organisaties.

Topp & Dubio
Topp & Dubio in a street

Het Haagse kunstenaarsduo Topp & Dubio maakt tijdelijk gebruik van de lege stad als tentoonstellingsruimte. Door zichzelf 24/7 op straat te tonen reageren de kunstenaars op de voorgeschreven beperking in bewegingsvrijheid. Hun fotoserie Topp & Dubio in a street is een aantal weken te zien in een veertigtal abri's bij tramhaltes in Den Haag.

Lennarts & De Bruijn
Stay Sane, Stay Safe

Een project van Studio Lennarts & De Bruijn om de zorg een hart onder de riem te steken, meer aandacht te genereren voor het feit dat mensen het coronavirus serieus moeten nemen. Een oproep aan vormgevers om posters te ontwerpen en aan het publiek om ze te verspreiden.

Anna Moreno
Film.
Meer informatie volgt.

Sarah Carlier
Fotoproject over bouwsels in parken.
Meer informatie volgt.

Maarten de Kroon
Film.
Meer informatie volgt.

WYSIWYG
Meer informatie volgt.

Bernice Nauta
Podcast serie.
Meer informatie volgt.

Rob Knijn
Start van serie publicaties.
Meer informatie volgt.

Deborah Cameron
Talkshow.
Meer informatie volgt.

Guy Livingston
UNDER/CITY/SOUND
Vijf episodes van de sound-art podcast 'cinema for the ears', a 'sonic painting' van Den Haag.
Meer informatie volgt.

Andrius Arutiunian
Four Essays
Een geluidsessay in vier hoofdstukken, soundscapes op basis geluid & tekst, website.
Meer informatie volgt.

Annastate
Rites of Passage
Video uitzending van 6 episodes i.s.m. WEST; tekst, verschillende locaties (vanuit de auto), video/performance.
Meer informatie volgt.

Jiajia Qi
There is no there there
Meer informatie volgt.