OPEN CALL: From The Sea to the Clouds to the Soil

Oproep: voor korte videowerken
From The Sea to the Clouds to the Soil
 
Zaterdag 8 oktober 2022: screening bij Stroom Den Haag tijdens Museumnacht Den Haag
Deadline inzendingen: 11 september 2022

 
Tijdens de Museumnacht Den Haag op zaterdag 8 oktober 2022 wordt een videoprogramma vertoond in de entreeruimte van Stroom Den Haag, met werk van nieuwe Haagse kunstenaars en makers die inhaken op het thema van dit event. Ben je inhoudelijk bezig met thema's van ‘kinship', ecologie, klimaatverandering en dekolonisatie? Studeer je aan de KABK (BA of MA), of ben je de afgelopen 5 jaar afgestudeerd? We nodigen je uit om videowerk in te sturen dat aansluit op het thema van de tentoonstelling From The Sea to the Clouds to the Soil dat kan worden geselecteerd voor deze avond.
 
De geselecteerde video's worden vergoed met een honorarium van € 140,- (excl. BTW).
 
From The Sea to the Clouds to the Soil
From the Sea to the Clouds to the Soil (te zien van 1 oktober t/m 18 december 2022) biedt onverwachte invalshoeken om ons bewuster te maken van de symbiotische relatie tussen alle vormen van leven.  De groepstentoonstelling nodigt uit om radicaal anders te denken en letterlijk de wereld om ons heen vanuit een ander perspectief te bekijken ... from the sea, the clouds, the soil.
Met werk van Risk Hazekamp (in samenwerking met Lars van Vianen), Femke Herregraven, Urok Shirhan, Yeon Sung en Natasha Tontey.

Heb je een videowerk over dit thema en wil je erop reageren via jouw korte single channel videowerk dan komt je videowerk in aanmerking om te worden opgenomen in een programma korte films tijdens Museumnacht bij Stroom Den Haag.
 
Hoe kom je in aanmerking?
- Je haakt inhoudelijk aan op het thema van From The Sea to the Clouds to the Soil.
- Je studeert aan de KABK, bent de afgelopen 5 jaar afgestudeerd aan de KABK
- Je hebt een werk dat als op zichzelf staande, single-channel video kan worden vertoond, zoals: een korte film, experimentele video, digitaal bewegend beeld/collage met geluid, videoclips, animaties, etc.
NB: We selecteren voor deze gelegenheid geen: gifs/screensavers, internetwerken,  installaties of video's die onlosmakelijk in een installatie worden getoond, geen interactieve werken, performance-registraties, of multi-channel werken.
- Het werk dat je inzendt mag nieuw/oud, bestaand/aangepast, work in progress of afgerond zijn.
- Wordt er taal gesproken in de video, dan adviseren we een ondertiteling in het Engels toe te voegen.
- De video duurt min. 30 seconden en max. 40 minuten.
 
Stuur een mail met je naam, afstudeerrichting en -jaar; de titel van je videowerk en daarbij een korte omschrijving; samen met een online viewing link naar opencall@stroom.nl met als onderwerp 'Open Call: From The Sea to the Clouds to the Soil '. Deadline is 11 september 2022

Als je twijfelt of jouw werk in aanmerking komt, neem dan vooral contact op met Stroom Den Haag:
iminjon@stroom.nl of lvollaard@stroom.nl

Wat gebeurt er tijdens het event op Museumnacht?
Het programma op zaterdag 8 oktober (20:00 - 00:00 uur) bestaat uit een avondopenstelling van de groepstentoonstelling From The Sea to the Clouds to the Soil en vijf geselecteerde video's worden op nader te bepalen volgorde, op loop, vertoond middels een grote muurprojectie met een hoge kwaliteit beamer en geluidsinstallatie, in de entreeruimte van Stroom.