STROOM TIPS

Persoonlijke tips van Stroom medewerkers voor tentoonstellingen, lezingen, films, muziek, boeken en allerlei andere zaken.

Festival, tentoonstelling en platform
Other Futures- Exploring New Perspectives through Science Fiction
Science-fiction uit niet-westerse landen, dat zullen de meesten van ons niet eerder gezien hebben. Grijp je kans op het festival Other Futures in Amsterdam. Other Futures is een digitaal en fysiek platform waar het publiek en toekomstdenkers uit alle delen van de wereld met elkaar in contact komen. De eerste editie presenteert een zeer divers programma met anime & manga, muziek, multimedia, performances en beeldende kunst. Other Futures bestaat uit een driedaags multidisciplinair festival (2-4 februari 2018) in de Melkweg en de Sugarfactory in Amsterdam, de tentoonstelling Creating Other Futures (14 januari t/m 11 februari 2018) in de Melkweg Expo, en het eendaagse storytellers event New Narratives for Climate Action (1 februari 2018) in VondelCS en een online platform. Other Futures is een ontmoetingsplaats waar nieuwe inzichten gedeeld kunnen worden over waar we met deze wereld heen willen en hoe we deze kunnen bouwen.
Locatie: o.a. de Melkweg en Sugar Factory in Amsterdam
TIP: diverse medewerkers Stroom

Film
The Square
"Ga dit zien!" Hoe heerlijk is het om eens in de zoveel tijd die woorden van alle kanten om je heen te horen gonzen? Dat is nu het geval bij de film 'The Square' van Ruben Östlund. De internationale filmpers juicht het uit en het filmfestival van Cannes bekroonde de Zweedse komedie met de felbegeerde Gouden Palm. De hilarische en vaak hoogst ongemakkelijke satire legt haarscherp de taboes, pijnpunten en codes van de kunstwereld bloot. Een niet te missen kijkervaring en, in de woorden van de Volkskrant, "fantastische stof voor discussie". 'The Square' is een hilarische én pijnlijke filmsatire.
Te zien in de filmhuizen in Den Haag en Amsterdam
TIP: diverse medewerkers Stroom

Film
Au Revoir Là-Haut
Au Revoir Là-Haut is de nieuwe film van de Franse acteur/regisseur Albert Dupontel. Een zowel visueel als inhoudelijk overdonderende ervaring die je op het grote scherm moet zien. Het verhaal (gebaseerd op de gelijknamige roman van Pierre Lemaitre) speelt zich af in en na de Eerste Wereldoorlog, maar heeft zeer veel verwijzingen naar onze huidige tijd. Een samenleving vol corruptie, hypocrisie, smerige politici en wapenhandel; een wereld waarin mensen vermorzeld worden door het grote geld. Au Revoir Là-Haut is een gitzwart epos, dat echter opvalt door een prachtig gevoel voor kleur en een grote liefde voor de rol van de kunstenaar in de maatschappij. Nu moet je voor deze film nog naar België, maar vanaf 1 februari 2018 draait hij ook in Nederland.
TIP: Liesbeth

Muziek
The Notwist
In 1992 viel ik van mijn stoel door het nummer Incredible Change of our Alien van de Duitse band The Notwist. Even boven München brouwden de nerdy broertjes Acher met wat vrienden een grungy metal song op een banjo-riffje. Ik ben The Notwist blijven volgen. Ze werden meer poppy. Stopten op een avontuurlijke manier veel elektronica in hun muziek. En werden steeds beter. In dit liedje uit 2014 schiet de 'mighty Kong' een Amerikaanse stad te hulp, die door aanhoudende wateroverlast dreigt te bezwijken.
TIP: Arno