PRO Deo herhaalbezoeken (2017) door Jelle Bouwhuis of Nick Terra

De geselecteerd kunstenaars voor de PRO Deo herhaalbezoeken 2017 zijn:

Rachel Bacon
Channa Boon
Janne van Gilst
Risk Hazekamp
Johan Nieuwenhuize
Ellen Rodenberg
Tanja Smit
Joncquil de Vries

In het kader van de PRO Deo biedt Stroom vanaf voorjaar 2017 een serie atelierbezoeken aan door Jelle Bouwhuis of Nick Terra. Daarmee vervolgen we dit succesvolle en inspirerende programma waarin een galeriehouder en een curator herhaalbezoeken afleggen bij Haagse kunstenaars. In 2012 waren dat respectievelijk Pietje Tegenbosch en Jean Bernard Koeman, in 2014 resp. Juliètte Jongma en Liesbeth Bik en Maxine Kopsa, en in 2016 Ellen de Bruijne en Arnisa Zeqo. Jelle Bouwhuis en Nick Terra zullen in een periode van 12 maanden 4 bezoeken van telkens circa 1,5 uur afleggen bij dezelfde kunstenaars.

Jelle Bouwhuis
Jelle Bouwhuis (1965) is kunsthistoricus onderzoeker/publicist. Hij is curator bij het Stedelijk Museum Amsterdam, waar hij van 2006 tot 2016 onder andere verantwoordelijk was voor de projectruimte Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Hij realiseerde ca. 70 tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij is artistiek leider van de meerjarige projecten ‘Project 1975 - Contemporary Art and the Postcolonial Unconsciousness' (2010-2012) en ‘Global Collaborations' (2013-2016), gebaseerd op wereldwijde samenwerkingen.

Nick Terra
Nick Terra (1989) is werkzaam bij Galerie Fons Welters en studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Eerder werkte hij ondermeer als assistent curator bij de Vleeshal in Middelburg en had hij verschillende functies bij galeries. Samen met Julia Mullié heeft hij diverse tentoonstellingen georganiseerd, het meeste recent een performance programma voor de Oude Kerk in Amsterdam dat tijdens het Amsterdam Art Weekend 2016 plaatsvindt. Terra is geïnteresseerd in verzamelbeleid van zowel musea als particulieren.

De serie atelierbezoeken worden aangeboden in het kader van de PRO Deo, een niet-financiële ondersteuning voor Haagse kunstenaars en organisatoren die in het teken staat van hun verdere ontwikkeling of positionering. Stroom Den Haag verstrekt bij PRO Deo geen geld, maar maakt gebruik van haar internationale netwerk, de kennis en expertise van de eigen organisatie en van andere partijen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HOE AANVRAGEN?
Aanvraagtermijn is reeds voorbij!

Start herhaalbezoeken:
februari / maart 2017 (aanvangsdatum in overleg)
Aantal: 4 atelierbezoeken van elk 1,5 uur

Hoe kom ik in aanmerking voor de serie PRO Deo herhaalbezoeken?
Je dient een aanvraag in met de volgende informatie:
- motivatie voor keuze inschrijving en het belang ervan voor het eigen kunstenaarschap;
- curriculum vitae;
- actuele, relevante documentatie (een verwijzing naar een persoonlijke website volstaat);
- ingevuld aanvraagformulier.

Het PRO Deo aanvraagformulier kan je hier downloaden:
klik hier

Uiterste inleverdatum
De uiterste inleverdatum voor aanvragen voor de serie PRO Deo atelierbezoeken is 1 december 2016.

Voor meer informatie neem je contact op met Mischa Poppe: mpoppe@stroom.nl