OPEN CALL: US: There, There

Oproep: voor korte videowerken Uncertainty Seminars: There, There
Zaterdag 9 oktober 2021: screening tijdens Museumnacht Den Haag
Deadline inzendingen: 9 september 2021


Tijdens Uncertainty Seminars: There, There op zaterdag 9 oktober a.s. wordt een videoprogramma vertoond met werk van nieuwe Haagse kunstenaars en makers die inhaken op het thema van dit event.

Studeer je aan de KABK, of ben je de afgelopen 5 jaar afgestudeerd? We nodigen je uit om videowerk in te sturen dat kan worden geselecteerd voor deze avond.

Thema van US: There, There
Met US: There, There onderzoeken we ongebruikelijke en onwetenschappelijke manieren waarop afstand wordt overbrugd. Afstand in tijd en ruimte, of in herinnering tot een plek die niet (meer) bestaat. Maar ook: andere manieren van reizen, of digitale overbrugging van afstanden: hoe breng je iets in kaart, wat eigenlijk niet alleen gaat over kilometers?
Wil jij reageren op dit thema, dan komt je videowerk in aanmerking om te worden opgenomen in een programma korte films tijdens Uncertainty Seminars: There There, op Museumnacht Den Haag bij Stroom.

Hoe kom je in aanmerking?
_ Je wil inhoudelijk inhaken op het thema van Uncertainty Seminars: There, There
_ Je studeert aan de KABK, bent de afgelopen 5 jaar afgestudeerd aan de KABK, of in de afgelopen 5 jaar autonoom/autodidact kunstenaar geworden.
_ Je hebt een werk dat op zichzelf staand, als single-channel video kan worden vertoond, zoals: korte film, experimentele video, digitaal bewegend beeld/collage met geluid, videoclips, animaties, etc.
_ We selecteren voor deze gelegenheid geen gifs/screensavers of internetwerken, geen installaties of multi-channel werken.
_ Het werk dat je inzendt mag nieuw/oud, bestaand/aangepast, work in progress of afgerond zijn.
_ De video duurt min. 30 seconden en max. 40 minuten.
_ Stuur een mail met je naam, afstudeerrichting en -jaar; de titel van je videowerk en daarbij een korte omschrijving; en een online viewinglink naar Lua Vollaard via:
lvollaard [at] stroom.nl
met als onderwerp 'Open Call: US There, There', tot en met 9 september.
_ Als je twijfelt of jouw werk in aanmerking komt, neem dan vooral contact op!

Wat gebeurt er tijdens Uncertainty Seminars: There, There?
Vijf inzendingen worden geselecteerd voor deze gelegenheid.
Het programma op zaterdag 9 oktober bestaat uit kunstenaarsbijdragen, lezingen, performances tussen 16:00-19:30 uur. Het event vindt deels plaats op locatie bij Stroom Den Haag, maar wordt ook online uitgezonden. Tijdens de pauzes in het event ter plaatse, worden de geselecteerde video's al aan het online publiek getoond. Ná het live event begint de Haagse Museumnacht 2021 vanaf 21:00 uur, waar de video's doorlopend te zien zijn tot 01:00 uur. De geselecteerde video's worden vertoond middels een grote muurprojectie in de entreeruimte van Stroom.

De geselecteerde video's worden vergoed met een honorarium van € 140,- excl. btw.