Festival De Betovering 2014

20 t/m 24 oktober 2014
Aanmelden en prijzen: zie de informatie onderaan deze pagina

Van 17 t/m 26 oktober begint de leukste herfstvakantie van Nederland weer! In deze twee weken vindt in Den Haag Festival De Betovering plaats voor kinderen van 2 t/m 12 jaar en hun ouders. Dit festival bestaat uit meer dan 300 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland, verspreid over ruim veertig theaters, bibliotheken en musea! Ook Stroom Den Haag organiseert drie workshops tijdens De Betovering, voor kinderen vanaf 9 jaar.

Het Kinder Identiteits Archief
met Laura Abbink

Locatie: wegens het hersftweer verplaatst naar EXO, Nieuwe Molstraat 14, Den Haag
Maandag 20 t/m donderdag 23 oktober 2014
Aanvang: 10:00 uur

Op de groenstrook tegenover de ingang van het Omniversum staat het kunstwerk ‘Scaffold' van de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant. Het lijkt een soort klimtoestel en podium tegelijk. Hier was de workshop Kinder Identiteits Archief gepland. Wegens het herfstweer is de locatie echter verplaatst naar EXO, Nieuwe Molstraat 14. De workshop gaat over de vrijheid om te zijn wie je bent. Wie ben ik, wie ben jij, wie zijn wij?! Neem voor deze workshop iets mee dat helemaal van jou is! Jullie gaan echt een archief bouwen!

Japanse vliegers maken
met Paul Bruijninckx
Locatie: wegens het hersftweer verplaatst naar EXO, Nieuwe Molstraat 14, Den Haag
Maandag 20 t/m donderdag 23 oktober 2014
Aanvang: 13:30 uur

Deze workshop stond aanvankelijk ook gepland bij het kunstwerk ‘Scaffold' (zie hierboven), maar is wegens het herfstweer ook verplaatst naar de nieuwe locatie EXO, Nieuwe Molstraat 14. Samen met kunstenaar Paul Bruijninckx maak je ‘Japanse vliegers' als symbool van vrijheid van gedachte en meningsuiting.
 
Sokkelbeesten maken
Locatie: verzamelen bij Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag

Maandag 20 t/m vrijdag 24 oktober 2014
Aanvang: 10:00 uur

Midden in de stad staat de Beeldengalerij: een verzameling mooie en grappige beelden. Je loopt er bijna tegenaan als je gaat winkelen of de bioscoop bezoekt. Maar deze verzameling is nog niet compleet! Kunstenaar Christien Rijnsdorp en kunstdocent Trudi de Heer nemen je mee langs de Beeldengalerij en daarna ga je je eigen 'Sokkelbeest' maken bij EXO in de Nieuwe Molstraat 14. Na afloop worden de zelfgemaakte Sokkelbeesten t/m 27 oktober tentoongesteld in De Centrale Bibliotheek, Spui 68.
Idee: Wieke Terpstra.


Aanmelden en meer informatie:
Op de website van De Betovering - www.debetovering.nl - zijn alle andere workshops, inclusief deze, de tijden en aanmeldingsgegevens te vinden. Aanmelden voor bovenstaande workshops kan via info@stroom.nl en 070 365 8985. Geef bij het reserveren ook aan voor welke dag je kiest. Per workshop kunnen 10 kinderen meedoen, dus meld je gauw aan!

De workshops duren circa twee uur en deelname kost € 5,- per kind. Houders van de Ooievaarspas krijgen 50% korting.