Open oproep Digital Dialogue met Lieneke Hulshof op 9 of 10 juli 2020

For information in English: click here

In het verlengde van het maandelijks atelierbezoekprogramma initieerde Stroom het programma Digital Dialogues, waarbij Haagse kunstenaars online in gesprek gaan met een interessante kunstenaar, schrijver of curator. Je kunt je nu aanmelden voor de derde editie met de hoofdredacteur van Mister Motley, Lieneke Hulshof.

Op donderdag 9 juli en vrijdag 10 juli a.s. zal programmamaker en docent Lieneke Hulshof via Skype online gesprekken voeren met kunstenaars in Den Haag over hun kunstpraktijk.

Zij omschrijft haar interessegebieden als volgt:
"Kunst staat nooit los van het leven, maar zet een licht op de orde van de dag. Als het om kunstwerken gaat, maakt het mij niet uit welke vorm ze aannemen. Of het schilderijen, sculpturen, video's, installaties of teksten op papier zijn, voor mij zijn werken waarin de vorm en inhoud samen komen en die voortkomen uit het kijken naar en bestuderen van de wereld waar we in leven, het meest interessant. En ook kijk ik altijd naar het oeuvre van een kunstenaar. Ik vind het fijn als bepaalde werken die misschien op het eerste oog onbegrijpelijk zijn, op hun plek vallen door andere werken die de kunstenaar heeft gemaakt. Daarmee bedoel ik niet dat een kunstenaar een geheel leven aan eenzelfde thema hoeft vast te houden, maar wel dat de kunstwerken met elkaar in verband staan. Dat een tekening uit 2011 heel goed iets kan zeggen over een video uit 2017 die misschien wel weer voortkomt uit een dichtregel uit 2008. Ik houd van praktijken waarbij de manier van kijken van een kunstenaar zichtbaar wordt door de verschillende werken van iemands oeuvre. Daarnaast heb ik een specifieke interesse in taal en ik vind het interessant dat we met taal niet enkel onze wereld beschrijven, maar deze ook mede vormgeven."

Beknopte biografie
Lieneke Hulshof studeerde aan ArtEZ in Arnhem en ronde in 2018 haar master kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam af. Sinds 2014 is ze werkzaam voor Mister Motley, eerst als redacteur en sinds september 2017 als hoofdredacteur. Daarnaast organiseert ze lezingen, stelt artistieke programma's samen en begeleidt academie studenten met hun theoretische onderzoeken.
www.mistermotley.nl

Aanmelden t/m woensdag 17 juni 2020
Als je geïnteresseerd bent in een online gesprek over je werk en kunstenaarspraktijk met Lieneke Hulshof, dan kun je dat woensdag t/m 17 juni a.s. laten weten.
Wij vragen je via de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/digitaldialogue2020
je interesse voor een online gesprek beknopt te motiveren. De binnengekomen reacties worden samen met eventuele suggesties vanuit Stroom aan Lieneke Hulshof voorgelegd, waarna zij een keuze zal maken.
De gesprekken vinden plaats via Skype en er is beperkte beschikbaarheid, wees dus snel met je aanmelding. Je ontvangt alleen een bericht wanneer je door Lieneke Hulshof bent geselecteerd voor een online gesprek.

Over Digital Dialogues
Stroom nodigt op maandelijkse basis curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren en vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtewisseling met een gekwalificeerde expert. In het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Door de uitbraak van het Coronavirus ligt het maandelijkse atelierbezoekprogramma tijdelijk stil, terwijl de behoefte aan feedback onverminderd is. In plaats van fysieke atelierbezoeken biedt Stroom daarom een alternatief in de vorm van het nieuwe programma Digital Dialogues.