Oproep inschrijving atelierbezoek Barbara Visser op 19 en 20 december 2019

Op donderdag 19 en vrijdag 20 december 2019 zal beeldend kunstenaar en filmmaker Barbara Visser een aantal atelierbezoeken afleggen bij kunstenaars in Den Haag.
Zij omschrijft haar interessegebieden als volgt:

Zij omschrijft haar interessegebieden als volgt:
"Ik praat het makkelijkst met mensen die redelijk conceptueel werken, en die (soms) feitelijk onderzoek doen in archieven en het vrije veld, voordat ze die kennis op een filosofische en niet-moralistische manier vertalen naar een visueel verhaal. Film, fotografie, tekst en installatiewerk ken ik het best uit mijn eigen praktijk."

Aanmelden: uiterlijk maandag 9 december a.s.
Als je geïnteresseerd bent in een atelierbezoek van Barbara Visser kun je dat t/m maandag 9 december 2019 laten weten. Wij vragen je via de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/Atelierbezoeken
je interesse voor een atelierbezoek beknopt te motiveren. De binnengekomen reacties worden samen met eventuele suggesties vanuit Stroom aan Barbara Visser voorgelegd. Uit de lijst zal zij een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld. Je ontvangt alleen een bericht wanneer je door Barbara Visser bent geselecteerd voor een atelierbezoek.

Beknopte biografie Barbara Visser
Barbara Visser is beeldend kunstenaar en filmmaker. Haar werk wordt uitgevoerd in verschillende media, en wordt benoemd als hybride/documentair. Kenmerkend is de analytische beschouwing van de manier waarop beelden, objecten en verhalen onze cultuur bepalen alsof het een natuurverschijnsel betreft. Zaken als identiteit, authenticiteit en waarheid spelen door de films, fotoseries en performances heen in een spel waarin kennis en verbeelding centraal staan.
Het werk van Barbara Visser wordt internationaal getoond sinds de vroege jaren ‘90. Zij nam deel aan de Biënnale de Sao Paulo, Brazilië (2006), Manifesta, Trento, Italië (2008), Architectuurbiënnale in Venetië, Nederlands Paviljoen (2010), Nederlands Paviljoen Biënnale van Venetië, groepstentoonstelling (2011). Films zijn C.K. (2012) en The End of Fear (2018). Van 2014 tot 2017 was Visser de eerste voorzitter van de Akademie van Kunsten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Kunst en Wetenschappen en in 2017 artistiek directeur (a.i.) van het International Documentary Filmfestival van Amsterdam (IDFA).
www.barbaravisser.net

Over het atelierbezoekprogramma
Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtenwisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Verwachte atelierbezoeken 2019-2020
Januari 2020: Jacob Fabricius, artistiek directeur Kunsthal Aarhus, Denemarken
Februari 2020: Artemis Potamianou, kunstenaar en directeur Platforms Project, onafhankelijke kunstbeurs in Athene, Griekenland
Maart 2020: Sofía Hernandez Chong Cuy, directeur Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam
April 2020: Eugenio Viola, chief curator, Museo de Arte Moderno de Bogotá, Colombia