Stroom op Art Amsterdam 2008

Woensdag 7 mei t/m maandag 12 mei 2008
Locatie: Parkhal Amsterdam RAI, Europaplein, Amsterdam
Standnr. 117


Openingstijden beurs:
Wo: 18-22 uur, do t/m ma: 11-19 uur
Entree: € 18 pp (na 17 uur: € 10, behalve wo 7 mei)


Stroom nam voor het eerst deel aan de kunstbeurs Art Amsterdam met een solo-presentatie van Navid Nuur, een kunstenaar die exemplarisch is voor de huidige culturele dynamiek van Den Haag. Achter het formele gezicht van de stad, als regeringszetel en vestigingsplaats van vele internationale instituten, schuilt een levendige kunstwereld en een vaak ongereguleerde underground scene. Het aantal podia, broedplaatsen en kunstenaarsinitiatieven is groot en bloeit als nooit tevoren. Op de beurs introduceerde Stroom het magazine ‘DH/' dat de diversiteit van deze cultuurstad aan zee nog eens illustreert.

Navid Nuur (1976, Teheran) woont en werkt in Den Haag. Hij studeerde in 2004 af aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam en behaalde in dezelfde periode zijn MA Fine Arts aan de University of Plymouth (GB). Nuur brak in 2007 door mede dankzij de succesvolle presentatie The rise of "RE" bij Stroom in de projectruimte aan de Toussaintkade.

Eerder dit jaar nam hij deel aan de Armory Show in New York, en na de dubbelpresentatie op Art Amsterdam heeft hij nog solo-tentoonstellingen bij Buro Leeuwarden en bij Galerie PLanB in Berlijn. Verder is zijn werk nog in een groepspresentatie te zien op Liste 08 in Basel, bij Kunstverein Medienturm in Graz en in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Op Art Amsterdam is het werk van Navid Nuur bij twee verschillende stands te zien: bij Stroom (standnr. 117 en bij Martin van Zomeren (standnr. 30).

In het magazine ‘DH/' dat Stroom op de beurs verspreidde, wordt Den Haag getoond als een plek voor experiment en verschil; met mogelijkheden en gunstige condities voor nationale en internationale kunstenaars. Er is een selectie van kunstenaars, kunstinitiatieven en instellingen gemaakt die de diversiteit in de stad op een beeldende manier representeert. Tijdens de beursdagen was het mogelijk om bij de stand van Stroom een autonoom werk van Navid Nuur als onderdeel van het magazine te verkrijgen.
De stand en het magazine kwamen tot stand met de steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Gemeente Den Haag (DSO).

Website Art Amsterdam

Navid Nuur, Art Amsterdam
foto: Navid Nuur
Navid Nuur, Art Amsterdam
foto: Navid Nuur
Navid Nuur, Art Amsterdam
foto: Navid Nuur
Navid Nuur, Art Amsterdam
foto: Navid Nuur
Navid Nuur, Art Amsterdam
foto: Navid Nuur
Navid Nuur, Art Amsterdam
foto: Navid Nuur
Navid Nuur, Art Amsterdam
foto: Stroom Den Haag